Автори

Вера Недялкова – Верита

Вера Недялкова - Верита

Коя е тя?

Вера Недялкова е родена в Горна Оряховица през 1977 година. Майка е на две прекрасни деца. Живее и работи като зъботехник в собствена лаборатория във Велико Търново. Завършила е Художествена гимназия в родния си град. Занимава се с фотография и благотворителност. Членувала е в сдружение “Работилница за надежди”, чиято дейност е била насочена към подобряване качеството на живот на децата от дома в с. Страхилово. Като част от дейността на сдружението е организиране на фотоизложби, различни културни мероприятия, на които Вера е водещ и деен участник.

 

Наградите

Вера Недялкова – Верита има талант и обича да пише, а признанията не закъсняват.

Дебют

Още в първия конкурс, в който участва, тя печели първа награда и титла “Агент 008” с разказа “Моята изповед пред Бога и закона”. Конкурсът е организиран от сп. “Осем”.

2016

През 2016 година печели сертификат от конкурса “Приказки от замъка” за приказката “Приказка за ревността, сестрите и замъка”.

2018

През 2018 година печели III място в Национален конкурс за приказка “Гората вълшебница и нейните сестри Музика и Поезия” с приказката “Приятелите на гората вълшебница и нейните сестри Музика и Поезия”.

2019

През 2019 година Вера участва в конкурса на списание “9 месеца” “Лабиринт на любовта”, а разказът ѝ „В името на любовта“ е отличен от журито и включен в едноименния сборник. Същата година разказът “На последната спирка” е отличен в Националния конкурс “Бианка Габровска” и е включен в Алманаха Романтика – Нова българска литература 2020 г.

2020

През май 2020 година Вера Недялкова – Верита, печели участие в литературен семинар на тема “Творческо мислене”, организиран от издателство “Колибри” с водещ Георги Тенев. Разказът ѝ “Близнаци” печели II място в конкурса – Закрилници на издателство “Многоточие” през същата година. Тя е сред отличените в конкурса на издателство “Многоточие” за криминален разказ “Алиби” е и нейният “Un amore grande”. През 2020 година разказът “Първи ловни успехи” печели награда на журито в конкурса “Истории с куче” на издателство “Буквите”.Разказът “В търсене на себе си” печели награда на журито и на публиката в конкурс на здравна тематика, организиран от вестник “Лечител” и СНБП.

2021

През настоящата година (2021) приказката на Вера Недялкова – Верита е отличена в конкурс „Вашата приказка“, организиран от издателство “Приказно училище” и ще бъде публикувана в сборник с нови български приказки.

За творчеството

Творческото ѝ търсене е насочено към младите читатели. В творбите си залага на утвърдени, изконни ценности като смелост, силна воля, търсене на доброто, вяра в любовта. Под форма на приказка децата ще открият много за себе си и за емоциите си. В тях, сред приказното, умело се преплитат житейски мъдрости, които подготвят младия читател за света на големите. Учат го как да се справя с трудностите и да мисли позитивно. Сюжетите, които разкрива авторката са изпълнени с приключения и невероятни обрати. Те държат читателя в напрежение и тръпнещ от желание да разбере каква ще е развръзката.
Верита е от тези съвременни писатели, които вливат нова и свежа кръв в българската проза. Разчупва стереотипите на отминалите времена и засяга актуални теми, които вълнуват децата днес.
Приказките на Вера Недялкова – Верита ще запленят сърцата, както на малчуганите, така и на техните родители.

Разкази

„На последната спирка“

„Близнаци“

„Младост“

„Феята на зъбите на възрастните хора“

255 Views
error: Content is protected !!