Меглена Лазарова

Меглена Лазарова
организатор & редактор

Влюбих се в четенето във втори клас. Книгата, която запали любовта ми беше „Братята с лъвски сърца“ на Астрид Линдгрен. Няма как да я забравя, защото винаги ще помня чувството, което остави в душата ми, след като затворих задната й корица. Оттогава заживях в библиотеката. И без това, през летата на 90-те години, нямаше какво толкова да се прави. Започнах да пиша разкази, когато бях в пети клас. От тийнейджърската си възраст имам започнати много романи. Все още ги помня и съм си обещала някой ден да ги довърша. До ден-днешен не съм спирала да пиша, да мисля и да измислям нови истории.

Девора Стоянова

Дев Стоянова
CMS uploader & организатор

Девора Стоянова е поредният доброволец, който се включи в идеята зад е-списание „Литературен дизайн“. Тя е един от новите членове на екипа. Любовта ú към книги се проявява още от ранна детска възраст и расте до ден днешен. Занимава се с писане на фентъзи разкази, има две написани книги, които за съжаление, още не са издадени. Също така води литературен блог във фейсбук – „Колекционерката на истории“, където споделя откъси от свои произведения и ревюта на книги.

Катя Илиева

Катя Илиева
автор на ревюта

Книгата, която ме запали по света на четенето беше „Жестокият принц“, затова и винаги ще ми остане любима. Това беше някъде 2021 година и оттогава не съм спирала да чета. За мен четенето е изживяване на стотици хиляди животи и понякога дори бягане от реалността, в която живеем. Лично смятам, че книгите ни обединяват и правят по-добри хора.

Невен Ничаева

Невен Ничаева
Водещ на рубрика

Невен Ничаева винаги е намирала бягство от ужаса в реалността в хорър жанра. През август на 2021 година решава, че може да сподели този вид терапия с широката аудитория и създава малкия, зъл брат на конкурса Two-Sentence Horror Stories: Bite-sized scares в България.
Главната идея зад тази невинна инициатива е конкурсът да прерасне в нещо много по-голямо, да обхваща много други формати, различни от две изречения и дори да напусне пределите на литературата.
Извън гореописаното, Ничаева се интересува от тежка музика, изобразително изкуство и ботаника.
Избягва да застава с лицето си, защото не иска конкурсът да бъде свързван с нея, а иска той да бъде съвкупност от таланта и въображението на всички, които участват в него, а това няма как да има човешко изражение.

Десислава Грамадникова

Десислава Грамадникова
Социални мрежи

Десислава Грамадникова, от Пловдив. Детски фотограф и писател. Води школа по творчески писане за ученици.

6 759 Views