Замръзналото езеро-Девора Стоянова

Замръзналото езеро

Резюме

Езерото накрая на града, известно като Самодивското езеро, не е най-приветливото място. Прилича по-скоро на мочурище със силния вятър, който свирука зловещо между гъстите клони на дърветата, надвиснали над пътя. Мястото е известно с градските си легенди за самодиви и водни духове, които се разхождали там привечер и отвличали хора. Затова имало толкова много случаи на удавяния.

Зорница е дива ентусиастка на тема свръхестествени същества и би дала всичко, само за да зърне нещо подобно, но засега не е попаднала дори на косвено доказателство за съществуването на подобни създания. Всичко се променя когато приятелката ú Велислава насочва вниманието ú към новият им загадъчен съученик.

Красив, мистериозен и надменен, Белослав привлича вниманието на всички с величествената си осанка и зле прикритото си презрение към всички заобикалящи го. Първоначално няма нищо подозрително в него, освен че вечно е с мокри ръце и лице и предпочита да седи сам около фонтана в двора на училището, вместо да се присъедини към другите. А когато го чуват да пее, всички са запленени от завладяващият му глас.

Любопитството на Зорница към него нараства и един ден тя го проследява до езерото и го наблюдава как се моли. Това разкрива не само неговата тайна, но и мистерията около езерото.

Замръзналото езеро – 9

Глава 9 **Велислава** Очаквах, че след като кажа на Зори какво бях видяла по ръцете [...]

Замръзналото езеро – 8

Глава 8 **Белослав** Най-накрая дъждовен ден! Прекрасен разхлаждащ дъжд прекъсна поредицата сухи, горещи дни. Това [...]

Замръзналото езеро – 7

Глава 7 **Зорница** Отидох да се разходя покрай езерото. Близо е до вкъщи и обичам [...]

Замръзналото езеро – 6

Глава 6 **Белослав** От няколко дни вече ми се струва, че полудявам. Или това, или [...]

Замръзналото езеро – 5

Глава 5 **Зорница** В последните дни отново се опитах да заговоря Белослав, но той е [...]

Замръзналото езеро – 4

Глава 4 **Белослав** Ах, тези недодялани хора! Едва издържам вече сред тази паплач! Не мога [...]

Замръзналото езеро

3 глава **Зорница** ‒ Видя ли?! Казах ти! ‒ възкликнах аз с блеснали очи. ‒ [...]

Замръзналото езеро

Замръзналото езеро Глава 2 **Зорница** Това недоспиване наистина ще ме довърши. Май хубаво трябва да [...]

239 Views