Автори

Ким Джаксън

Ким Джаксън
Ким Джаксън

Ким Джаксън

Родена съм под знака на зодия Овен, през 1975 година, в Русе и съм израснала в Бяла. Наречена съм от родителите ми с хубавото българско име Боряна, с фамилия Христова. Вече тридесет и две години обаче, живея с псевдоним избран от мен самата – Ким Джаксън.


Когато бях дете имах три мечти – да стана учителка, писателка и актриса. Точно в тази последователност. Бях на път да сбъдна първата си мечта, учейки Начална педагогика в РУ, но животът още първата година ме завъртя по разни неведоми пътища и се занимавах с деца, но в ролята на детегледачка – у нас и в чужбина. Не съжалявам за този обрат, защото имам любовта на много малчугани, някои от които вече големи хора. Актриса, за щастие на зрителите, не станах.
А мечтаех още от дете да пиша книги. Исках да бъда вълшебник, като всички онези автори, с чийто истории живеех. През годините понякога пишех стихове, но нямах самочувствието да ги публикувам някъде, нито да се явявам на конкурси. На деветнадесет години спонтанно написах разказ и оттогава не съм се осмелявала да пиша. Докато преди година и половина не ме посети музата, за да се настани трайно в душата ми и да ме подтикне да запиша всички идеи, които се раждат в съзнанието и сънищата ми.
Заради приключенският си дух в последните двадесет години скитам по света, живеейки предимно в Испания, а от няколко години на остров Тенерифе. Работила съм като шивачка, продавач-консултант, в сферата на чистотата, като детегледачка. Видях и преживях много и усещам, че е време да се отдам на едно от нещата, в които мисля, че ме бива – измислянето на истории. Дано всяка от тях намери своите читатели. 

Моят блог:
https://kim29.blog.bg/

И фейсбук страницата ми:

 https://www.facebook.com/profile.php?id=100068107962436

Поезия:

Стиховете на Ким Джаксън

Проза:

„Приятелство“

„Четиринадесетата година“ – ЧАСТ 1

„Четиринадесетата година“ – ЧАСТ 2

490 Views
error: Content is protected !!