huawei film festival 2022

Huawei филмов фестивал 2022

Huawei film festival 2022

За поредна година Huawei обявиха конкурса си за късометражен филм, но този път заснет с Huawei P50 Pro.

Киното е силата (заедно с другите изкуства), да придаде нов вид на реалността и да визуализира въображениетокато истинска магия. Затова имате възможност да видите своя късометражен филм на голям екран, ако станете част от третото издание на Huawei Smartphone Film Festival, организиран от кино-литературния фестивал CineLibri и с медийното партньорство на АртАкция.

Конкурсът протича в няколко етапа:

ЕТАП 1  //  Регистрация

Попълни полетата за регистрация и прикачи трийтмънт за късометражен филм до 20 април, сряда, включително. Важно е да спазиш следното условие: обемът да е до 2 страници, 12pt. Може да последваш съветите за писане на трийтмънт ето тук.

 

ЕТАП 2  //  Снимане и жури

Журито на фестивала ще излъчи 5 участници, които ще имат възможност да се докоснат до начин на работа, който много световни режисьори практикуват – създаване на кино с камерата на смартфон. Кои са щастливите финалисти, ще разберем на 28 април. За снимките ще им заемем по един смартфон HUAWEI P50 Pro, с който да реализират късометражния си филм.
Участниците ще имат на разположение пеирода между 28 април до 3 юни, а ние ще ги подкрепим с терен в центъра на София и озвучителна техника. Ще имат възможност да работят под менторството на екипа и журито, за да представят най-доброто, на което са способни.

 

ЕТАП 3  //  Прожекции и награждаване

Кулминацията на HUAWEI Smartphone Film Festival 2022 ще е специалната официална церемония, отворена за всички фенове на киното и мобилната видеография. Тя ще се състои на 15 юни. Зрителите ще имат възможност да се насладят на прожекция на петте завършени филма, а авторите им ще видят работата си на голям екран пред публика.

 

Повече информация за конкурса, журито и наградите – ТУК.

310 Views
error: Content is protected !!