Автори

Кристина Митева

Кристина Митева

Кристина Трифонова Митева е родена на 4 декември 1981 г. в град София. Завършила е езикова гимназия и Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност Културология във Философски факултет. Работила е в Министерство на културата, също така като редактор на списания и книги, и като библиотекар в УНСС. Член е на Конфедерацията на българските писатели.

През 2013 г. създава проект „Един от нас споделя“ за интервюта с най-различни хора, на които задава едни и същи общочовешки въпроси, в който се включват стотици хора. През 2019 г. Кристина публикува брошура с цитати от различни автори и времена на тема човечност и филантропия, част от новия си проект, наречен „Музей на Доброто“. Има и няколко блога, сред които са „Вяра в Живота“ и „Дневник на писателя“.

Тя има седем публикувани книги досега. Първата съдържа три разказа и се нарича „Планетата Земя е тъжно-синя“ (изд. „Захарий Стоянов“, София, 2014). „Слънчогледите се прераждат в слънца“ (ИК „Виделина“, София, 2016) съдържа есета и стихове, картината на корицата е специално нарисувана за книгата от Калин Терзийски. Третата книга – „Един от нас споделя“ (изд. „Либра Скорп“, Бургас, 2018) съдържа 190 от интервютата от едноименния проект. Четвъртата ѝ книга „Любовта е първата стъпка към безкрая“ (изд. „Либра Скорп“, Бургас, 2020) е с есета, разкази и стихове, подобно на втората. Следва детска книжка (изд. „Благодать“, София, 2021), наречена „Пеперуденият сън“ с илюстрации от художничката Христина Петрова. А през първата половина на 2022 г. публикува две книги (отново с изд. „Благодать“, София) – обща стихосбирка с Николай Владимиров, наречена „Ангелски сняг“, и сборникът с разкази, есета и стихове „Животът е странстване, Любовта е дом“.

Кристина също така има отношение към музиката и към други изкуства. През 2020 г. тя създава първата си авторска песен „В реката на времето“, заедно с Константин Кучев, записана в „Zero project studio“ в София. Участва и в „Академия Музика“, създадена от световноизвестния наш диригент Йордан Камджалов. Тя планира и създаването на фотоалбум и изложба, посветени на нейните проекти, а също така и на още книги – детски, с нови интервюта и роман.

Разкази: Реката и часовникът
Реката, часовникът и детето

449 Views
error: Content is protected !!