Кръстю Мушкаров

Кръстю Мушкаров

 

Кръстю Мушкаров

Завършил съм математическа гимназия в Благоевград и Техническия Университет в София, специалност “Изчислителна техника”. Любимите ми филми са фантастични и фентъзи приключения като “Звездни войни” (първите шест), “Индиана Джоунс”, “Матрицата”, “Сърцето на дракона”, “Ерагон”, “Джон Картър” и др. Любимата ми музика е хард-рок и хеви-метъл – “Скорпиънс”, “Айрън Мейдън”, “Джудас Прийст”, “Соната Арктика”, “Амарант”, Дио, Ингуи Малмстийн и т.н. Любимите ми автори са Айзък Азимов, Артър Кларк, Клифърд Саймък, Робърт Шекли, Станислав Лем, братя Стругацки, Тери Пратчет, Урсула ЛеГуин, Конан Дойл и т.н.

Фентъзито и фантастиката винаги са били любимите ми жанрове, тъй като дават най-голяма свобода за полета на въображението както на автора, така и на неговите читатели. Защото те всъщност са спътници в приключенията и заедно се вълнуват за съдбата на героите. Любима тема в произведенията ми е процесът на изграждането на доверие, което по-късно преражда в приятелство. Също много обичам разследването на загадки, което увлича и читателя и му дава възможност да участва, макар и косвено, в историята. И разбира се напрегнатите и динамични сцени на битки и преследвания, които повишават адреналина.

Написал съм два романа – “Мъртва магия”, която е смесица между технологии и магии и “Сълзите на дракона”, който е класическо приключенско фентъзи. Повечето ми разкази  също са в тези жанрове и разглеждат от различни ъгли вечната тема за борбата между Доброто и Злото. Обичам простите сюжети с малко герои, защото така вниманието остава съсредоточено върху самото действие. Предпочитам по-кратките и стегнати природни описания, защото смятам, че основната им цел е да помогнат на читателя да се потопи по-дълбоко в атмосферата на сцената и да усети “на живо” случващото се.
Имам и двадесетина стихотворения, които, както и останалото ми творчество, са достъпни безплатно на сайта ми http://deadmagica.wordpress.com/

Проза: “Лъчите на короната”

Роман за безплатно четене: “Сълзите на дракона”

Рубрики:

Моят любим приказен герой

338 Views
error: Content is protected !!