Автори

Галена Върбева

Галена Върбева
Галена Върбева

Галена Върбева

Галена Миткова Върбева е родена в гр. Ямбол, но живее и работи в гр. Шумен.
Завършила е бакалавърска степен към ШУ „Епископ Константин Преславски“. От малка пише стихове и разкази. Нейни стихове са публикувани в периодичния печат и в много електронни издания („Откровения“, „Стихове“, „Българската книга“, „Буквите“, „Nowhere.com“, списание „ Поезия“, в-к „ Уикенд“, „ България днес“ и др.). Била е репортер за в-к „Делник“ ( гр. Ямбол), а по- късно и за шуменския „Шуменска заря“.
През 2009 г. публикува криминалния роман „ Острие на отмъщението“, а през 2012 г. романът й „ Среднощна сянка“ е сред десетте номинирани за участие в Националния литературен конкурс за криминален роман на издателство „ Бряг“.
През 2015 г. се дипломира като магистър педагог към ШУ „Епископ Константин Преславски“. Същата година е и кандидат- докторант на тема „Теория и история на литературата“.
През годините е участвала в различни поетични и публицистични конкурси, на някои от които е отличавана.
През 2016 г. печели втора награда в Националния конкурс за есе на тема „ Европа за мен“.
През 2019 г. е отличена с първа награда в конкурса за есе на името на „ Рада Казалийска“ гр. Ямбол.
През 2020 г. е отличена с трета награда в литературния конкурс за кратък разказ „Restart“.
В края на 2020 г., Галена Върбева е отличена и с първа награда в националния литературен конкурс за кратък разказ на гр. Враца.
Нейни разкази са публикувани и в електронното издание „ Литературен свят“.
През 2021 г. авторката завоюва трета награда в Националния поетичен конкурс на община Костинброд и първа награда в Националния литературен конкурс за кратък разказ на община Враца. Нейни научни разработки в широк тематичен диапазон са публикувани в педагогическите издания „ Детска градина“ и „ Предучилищно и училищно образование“.
В момента съчетава работата си като учител с редакцията на последния си роман „Пристанище“ и търсенето на подходящ издател.

Поезия:

Стиховете на Галена Върбева

“Истинските неща”

Проза:

“Аз съм Ана! А аз също съм Ана!” – част 1

“Аз съм Ана! А аз също съм Ана!” – част 2

660 Views
error: Content is protected !!