Нидал Алгафари

Нидал Алгафари за „Рано или късно“

На 06.04.2022 от 18:00 ч. до 19:30 в регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе, в зала „Заседателна“, гост ще бъде Нидал Алгафари. Причина за това гостуване е новият роман на Нидал Алгафари „Рано или късно“. Романът е от два тома. В „Рано или късно“ времето на действието преминава през три периода – Третото българско царство, годините на социализъм и времето на прехода в България, а героите са всеизвестни – големият български писател Димитър Талев, звезда от немското нямо кино – Ива Ваня, световно известния певец – Аспарух Лешников – Ари, Кочо Черния – известен с убийствата преди 08.09.1944 година и др. Но основната тема е ЛЮБОВТА. Любовта, която е табу, която се подчинява на общественото мнение, която успява да изпълзи от заложената омраза. За тази любов, която преминава между крайностите на живота и е съвсем неочаквана. И сред сивотата на тези времена, след годините на омраза, идват времената на любовта.

Авторът, Нидал Алгафари, е роден на 18.12.1965 година в София. Баща му е сириец, а майка му българка. Завършва НАТФИЗ и е режисьор на студентското предаване „Ку-Ку“. Продуцент е на „Шоу и развлекателни програми“ в БНТ. Режисьор, съсценарист и продуцент на „Ла донна е мобиле“ и др.
През 2014 година издава романа „Боже, защо господ лъже“ и продълженията му „Аллах, милост нямаш ли“, „Любиш ли ти, Бог си“ и „Орисани да избираме“.

 

331 Views
error: Content is protected !!