Втори национален конкурс за разказ или есе на тема “За чиста и свята република в справедлива Европа”

Втори национален конкурс за разказ или есе на тема “За чиста и свята република в справедлива Европа”

Във връзка с предстоящите европейски и предсрочни парламентарни избори ПП “Пряка Демокрация” и издателство “ЛитДизайн” обявява втори национален конкурс за къс разказ или есе на тема “За чиста и свята република в справедлива Европа”.

Условия за участие:

Разказите и есетата трябва да са с обем до 3 стандартни страници (по 1800 знака), формат Times New Roman 12 pt/ A4;Всеки автор може да участва с една творба – разказ или есе;Изпратените разкази не трябва да са публикувани в интернет или на хартия;

Срок за получаване: до 06.06.2024 г.

Обявяване на резултатите: 06.07.2024 г.

Начин на изпращане:

Разказите се приемат само и единствено на имейл: magazine.litdesign@gmail.com. Нужно е да са в прикачен файл, в който освен текста, сте изписали и Вашите три имена, възраст, телефон и заглавие на Вашата творба. Имейлът трябва да е с тема: “За чиста и свята република”.

Конкурсът няма възрастови ограничения!

Съвет:

Можете да се запознаете с идеите и вижданията на новата система за държавно управление ТУК. Това със сигурност ще Ви даде вдъхновения за творбата.

Забележка:

Всички условия, описани по-горе са задължителни. Липсата на частична или цялостна информация ще доведе до недопускане в конкурса.

Организаторите си запазват правото да не излъчат победител.

Оценяване:

Разказите ще бъдат оценени от професионално тричленно жури с почетен председател Петър Клисаров.Журито ще оценява по предварително зададени критерии: оригиналност на идеята, стил на писане, грамотност и др.

Награди:

Отличените от журито три призови места ще получат грамоти на имейлите си;

  • Награда за I място: 100 лв.
  • Награда за II място: 70 лв.
  • Награда за III място: 50 лв.

Разкази по преценка на журито ще бъдат включени в антология, която ще се разпространява в електронната книжарница на издателство “ЛитДизайн” с адрес: https://litdesign-bg.com/knijarnica/, а авторите на включените разкази, ще получат по едно БЕЗПЛАТНО копие от сборника и възможност за закупуването му на преференциална цена.Електронен сборник ще бъде публикуван на сайта на “ЛитДизайн” при набиране на достатъчен брой разкази.

Важно:

Организаторът си запазва правото да не издаде сборник, ако няма достатъчно разкази, които отговарят на изискванията за качествена литература или да включат неиздадените разкази в следващ сборник и тогава авторите да получат полагаемата им се бройка книга.

Забележка:

С изпращането на творбата си на имейл magazine.litdesign@gmail.com за въпросния конкурс и допускането ѝ до гласуване от журито, авторът се съгласява:

  • творбата му да бъде качена за неопределен срок на уебсайта на https://www.directdemocracy.bg/ и/или www.litdesign-bg.com.
  • да не оттегля от участие вече подадени творби;
  • творбите му (или една от тях) да бъдат публикувани в хартиен сборник, от който да получи едно безплатно копие;
  • да носи пълна отговорност за авторството на изпратените текстове;
237 Views
error: Content is protected !!