Яна Пенева

Яна Пенева

Казвам се Яна Пенева, на 18 години съм и уча в 12-ти клас в 134-то столично училище „Димчо Дебелянов“. Изучавам паралелка по природни науки с профилиращи предмети: биология, химия, английски език и иврит. Вече 12 години съм възпитаница на това училище и мога гордо да заявя, че то ме е изградило до човека, който съм днес.

Винаги съм била широкоскроена личност и гледам на живота като шанс да се предизвикам, да се занимавам всекидневно с нещата, които обичам и да се трудя неуморно. Тренирала съм художествена гимнастика 12 години, което ме е научило да имам борбен дух и мотивация. Зад гърба си имам много постижения както в спорта, така и в училище, някои от които са участия в проекти по програма „Еразъм“, участия в научни семинари в чужди страни и спечелени сертификати в сферата на природните науки. Мечтата ми е да стана зъболекар и да издам собствена стихосбирка и няма да се откажа от нея, докато не я изпълня. Отделно, животът ми се върти около неща, свързани с изкуството. Винаги съм била креативна и съм търсила начини, чрез които да изразя себе си. Свиря на китара и цигулка, чета книги, рисувам и най-вече обичам да се изразявам чрез думите.

През краткия ми живот досега и малкото натрупан житейски опит съм изминала през хиляди предизвикателства, които ме накараха бавно да се влюбя в поезията и изразяването на чувства чрез думи. Това е начинът, който ми помага да преминавам през най-дълбоките води и бурни вълни, с които ме залива животът, и винаги работи по един уникален и магически начин.

Според мен литературата е едно богатство, с което всеки човек трябва да се захрани, защото само чрез нея можем да разберем себе си и другите напълно.

Стихотворенията на Яна Пенева можете да прочетете ТУК.

178 Views

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!