Втори конкурс за комикс на тема „Крайморска среща“

Втори конкурс за комикс на тема „Крайморска среща“

Фондация „Град и посоки“ в партньорство с „Лорка“ ЕООД обявяват второ издание на конкурса за комикс „Крайморска среща“. Конкурсът се организира с цел насърчаване на творчеството в областта на комикса и създаване на нови произведения от български автори.

СТАТУТ НА КОНКУРСА

 • Вторият конкурс „Крайморска среща“ е национален и се провежда на територията на България.
 • Конкурсът е явен, участието е индивидуално, в 3 възрастови групи:
  първа (7 – 12 години);
  втора (13 – 18 години);
  участници над 18 години.
 • Всеки участник има право да предложи до 5 комикса. Всеки комикс трябва да е съставен минимум от 6 панела, нарисувани с предоставени от организаторите материали.
 • Комиксите трябва да интерпретират конкурсната темата „Крайморска среща“ по начин, избран от автора, да имат заглавие и да представляват сюжетно завършена история. Те могат да бъдат без текст – само от рисунки. Ако включват текст на език, различен от български, трябва да са
  придружени от резюме на сюжета на български в няколко изречения.
 • Желаещите да участват трябва да кандидатстват в рамките на месец след датата на обявяване на конкурса (2 април), като изпратят кратко портфолио, което съдържа поне 4 снимки на вече създадени от тях произведения (рисунки, картини, комикси) на e-mail: city.directions.varna@gmail.com.
  След одобрение те ще получат формуляр за участие, който трябва да изпратят попълнен и подписан.
 • Първите 30 от одобрените участници ще получат на посочения във формуляра адрес материали за работа от фирма „Лорка“ ЕООД, както следва:

  – Акрилен цветен туш – 5 цвята;
  – Акрилни бои (75 мл.) – 5 цвята;
  – Хартия, картон (формат А4) – 10 листа.
  – Подарък – бои за бодиарт

  Участниците трябва да заплатят само транспортните разходи. Те могат да променят или да допълват материалите през електронния магазин на фирмата www.lorkaart.bg, като получават 50 % отстъпка за допълнителни заявени количества.
 • Участниците имат 3 месеца за работа след включване в конкурса (от 5 май до 5 август). В процеса на работа те могат да изпращат видеа и снимки.
 • Авторите на най-сполучливо видео или снимки, които представят процеса на работа, ще получат подарък и ще бъдат представени със специално интервю в подходящи медии.
 • Готовите комикси се изпращат на адрес: Варна, ул. „Атанас Москов“ 12, фирма „Лорка“ и като снимка (jpg/jpeg, резолюция подходяща за печат, не по-малка от 5 MB) на e-mail city.directions.varna@gmail.com. Писмото трябва да съдържа името на участника и заглавия на комиксите.
 • Получените комикси ще бъдат разгледани от жури, съставено от представители на организаторите.
 • Комиксите ще бъдат включени в изложба във Варна. Ще бъдат присъдени 3 награди – по една във всяка възрастова група (грамоти и отличителен знак). Журито си запазва правото да присъди и допълнителни предметни награди. Избрани комикси ще бъдат публикувани във вестник „Крайморска среща“.
 • Организаторите имат право да публикуват получените комикси във всички медии и електронни канали с различни цели, като се задължават да цитират автора. Авторите имат същите права.
 • Организаторите декларират, че данните на участниците ще бъдат използвани единствено за целите на конкурса, съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни, във връзка с употребата и прилагането на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни.

  Телефон за връзка и повече информация: 0888/540388.

ЗА ОРГАНИЗАТОРИТЕ

Фондация „Град и посоки“ реализира от 2013 г. досега инициативи и проекти в сферата на културата, литературата, журналистиката, издателската дейност, организирането на образователни и творчески ателиета по творческо писане, езиково обучение и комикси (www.comics-
varna.com), както и конкурси. Фондацията е издател на интернет издание Градското списание (www.urban-mag.com), на книги и комикси и на вестник „Крайморска среща“.


„Лорка“ ЕООД (www.lorka.bg) е специализирана в производството на голяма гама хоби и арт материали за професионалисти и любители в областта на визуалните изкуства и дизайна. Производствената листа включва над 50 продукта, някои от които са с уникални качества и са
патентовани. Част от тях са пълен аналог на вносни продукти, но на много по-добра цена, което ги прави търсени не само в страната. Компанията създава непрекъснато нови продукти, включително и по заявка на клиенти. Девизът на компанията е „Не се взимайте на сeриозно – това
пречи да творим!“.

Валентин Попов-Вотан

Валентин Попов-Вотан

главен редактор

Валентин Попов е български писател, носител на редица значими национални и международни отличия за проза и поезия. Негови творби могат да се прочетат на български, английски и италиански.

www.val-popov.com

192 Views

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!