ТОП 3 мистерия трилър за 2022 ана драг лит дизайн рубрика

Топ 3 Мистерия и трилър за 2022

НАЙ-ДОБРИТЕ МИСТЕРИИ И ТРИЛЪРИ ЗА 2022

1. The Maid by Nita Prose/ „Прислужницата“ от Нита Проуз

Резюме: Моли Грей не е като всички останали. Тя се бори със социалните умения и разбира погрешно намеренията на другите. Баба ѝ тълкува света вместо нея, кодирайки го в прости правила, по които Моли да може да живее.

Откакто баба ѝ почива преди няколко месеца, двадесет и пет годишната Моли се справя съвсем сама със сложността на живота. Тя се хвърля с удоволствие в работата си като камериерка в хотел. Нейният уникален характер, заедно с обсебващата ѝ любов към чистенето и правилния етикет, я правят идеална за тази работа. Тя се наслаждава да облича свежата си униформа всяка сутрин, да зарежда количката си с миниатюрни сапуни и бутилки и да превръща стаите за гости в Regency Grand Hotel до състояние на съвършенство.

Но подреденият живот на Моли е преобърнат в деня, в който тя влиза в апартамента на скандално известния и богат Чарлз Блек, само за да го намери в пълен безпорядък и самият г-н Блек мъртъв в леглото си. Преди да разбере какво се случва, необичайното поведение на Моли кара полицията да я набелязва като основен заподозрян. Тя бързо се оказва уловена в мрежа от измама, която няма представа как да разплете. За щастие на Моли, приятели, които тя никога не е знаела, че има, се обединяват и ѝ помагат в търсене на улики за това, което наистина се е случило с г-н Блек, но ще успеят ли да намерят истинския убиец, преди да е станало твърде късно?

„Прислужницата“ изследва какво означава да си същият като всички останали, но същевременно напълно различен – и разкрива, че всички мистерии могат да бъдат решени чрез връзка с човешкото сърце.

Нита Проуз

За Автора: За себе си Нита разказва: “Обичам книгите по начина, по който Лени в „За мишките и хората“ обичаше домашната си мишка. Поради тази причина не ви съветвам никога да ми заемате ценното си първо издание на „Комедии, истории и трагедии“ на г-н Уилям Шекспир, тъй като може да го върна със следи от скоч тиксо.”

Що се отнася до професионалния живот на Нита Проуз, работи в издателската индустрия. Започва преди години като стажант, фотокопирайки редактирани ръкописи и тайно подслушвайки увлекателните разговори между редактори и писатели. Понастоящем е вицепрезидент и редакционен директор в Simon & Schuster в Торонто, Канада, където работи с невероятен набор от автори и издатели, които я учат все още а чудния занаят на писането.

2. The Paris Apartment by Lucy Foley/ „Парижкият апартамент“ от Луси Фоли

Люси Фоли

Резюме: От автора на бестселъра на New York Times „Списъкът с гости“ (The Guest List) идва нова мистерия в заключена стая, която се развива в жилищна сграда в Париж, в която всеки обитател има какво да крие…

Джес има нужда от ново начало. Тя е разорена и сама и току-що е напуснала работата си при не толкова идеални обстоятелства. Нейният полубрат Бен не звучи развълнуван, когато тя пита дали може да остане при него за малко, но той не каза „не“ и със сигурност всичко ще изглежда по-добре от Париж. Когато тя пристига заварва много хубав и скъп апартамент, може ли Бен наистина да си позволи това?, а и него го няма.

Колкото по-дълго Бен остава в неизвестност, толкова повече Джес започва да се рови в ситуацията, в която е попадна брат ѝ и толкова повече въпроси има. Съседите на Бен са еклектична група и не особено приятелски настроени. Джес може да е дошла в Париж, за да избяга от миналото си, но започва да изглежда, че бъдещето на Бен е под въпрос.

Светската личност, Симпатягата, Алкохоликът, Момичето на ръба, Портиерът.

Всеки е съсед. Всеки е заподозрян. И всеки знае нещо, което не казва.

Люси Фоли

За Автора: Луси Фоли е родена през 1986 г. в Съсекс, Англия. Следва английска филология в Лондонски университетски колеж и в университета на Дърам. След дипломирането си работи като редактор в Headline Publishing Group и в Hodder & Stoughton. Опитът ѝ като редактор я мотивира сама да започне да пише.

Първият роман „Книгата на изгубените и намерените“ (The Book of Lost and Found) е издаден през 2015 г.

3. Bullet That Missed by Richard Osman/  „Куршумът, който пропусна“ от Ричард Озман

Ричард Озман

Резюме: Обикновен четвъртък е и нещата трябва най-накрая да се нормализират.

Освен че проблемите никога не спират, що се отнася до „Клуба на убийствата в четвъртък“. Местна новинарска легенда е на лов за сензационно заглавие и скоро бандата е по следите на две убийства, извършени с разлика от десет години.

За да влошат нещата, нов враг посещава Елизабет, представяйки ѝ смъртоносна мисия: да убиеш или да бъдеш убит…

Докато Елизабет се бори със съвестта си (и с пистолет), бандата и техните невероятни нови приятели (включително телевизионни звезди, перачи на пари и бивши полковници от КГБ) разплитат нова мистерия. Но могат ли да хванат виновника и да спасят Елизабет, преди убиецът да удари отново?

Ричард Озман

За Автора: Ричард Томас Озман (роден на 28 ноември 1970 г.) е английски телевизионен водещ, продуцент, писател и комик. Той е създател и бивш ко-водещ на телевизионното викторина на BBC One Pointless. Представял е викторините на BBC Two Two Tribes и House of Games на Richard Osman и е бил капитан на екипа на комедийните предавания Insert Name Here и The Fake News Show. Участвал е в много британски панелни* предавания.

Озман е работил в Hat Trick Productions, преди да стане творчески директор на телевизионната продуцентска компания Endemol UK, като продуцира предавания, включително Prize Island за ITV и Deal or No Deal за Channel 4. Той е автор на криминалните романи The Thursday Murder Club (2020), The Man Who Died Twice (2021) и The Bullet That Missed (2022).

Биляна Драгулова Ana Drag

Ana Drag

главен редактор

писател, корекор, предпечатна подготовка

https://draskai.com/

696 Views
error: Content is protected !!