Акорди - Георги Връбчев

Премиерата на “Акорди” от Георги Връбчев в София

На 23.03.2022 г в уютния клуб “Каре-Арте” в София беше премиерата на новата книга на Георги Връбчев – “Акорди”. Интервю с автора можете да прочетете ТУК.

Акорди
Акорди

Представянето започна десетина минути след посочения час, за да даде шанс на препълненото заведение да обслужи почитателите на българската съвременна литература. Водещи бяха две дами от The Book Club Sofia, които подложиха на “кръстосан разпит” Георги Връбчев. Факт е, че авторът не се огъна и до края отстояваше тезата си, че най-важното послание в книгата е това, че НАДЕЖДАТА я има винаги и въпреки всичко.

Гостите, които присъствахме на място, научихме повече за Георги, за начина на хрумване на идеите, за това как пише, колко отлежават, за една особено ценна кутия от сладки, пълна обаче с бъдещи проекти и подсказки, за пътя на твореца от едно просто хрумване, от една догадка, фраза или акорд, до публикация на хартия. И наистина беше изключително любопитно да се проследи творческия процес на Георги Връбчев, а след това да разтвориш книгата и да се потопиш в света на литературната музика, която струи от всяка страница. Личното ми мнение е, че от българските автори, най-добри са тези, които са юристи – не знам каква е причината, но в личния ми топ 10 на български автори – 3-ма се занимават с право под една или друга форма.

Сборникът с разкази “Акорди” на Георги Връбчев включва 15 разказа, писани през дълъг период от време и редактирани и преработвани неколкократно. Четири от тях са носители на значими литературни награди.

Издателство “Планини” анонсира “Акорди” така:

“Сборникът „Акорди” е композиция от житейски акорди с либрето, странстващо в светове на трепет и изпитания, философски енигми, страст, предателства и стилно напомняне, че понякога животът е рокендрол и точно тогава е хубав.”

 

Можете да гледате премиерата на следния линк: https://www.facebook.com/vrubchev/videos/3085840218331742

Скоро очаквайте и ревю!

Междувременно, ако сте решили да се сдобиете с “Акорди” на Георги Връбчев, можете да си я закупите ТУК.

369 Views
error: Content is protected !!