Червенокоска в гората на призраците

Представяне на „Червенокоска в гората на призраците“

Представяне на „Червенокоска в гората на призраците“


Кога: 24.04.2024 г.
Час: 18:00
Къде: Регионална библиотека-Отдел Изкуство, Варна


Илюстраторката Дияна Нанева, издателство „Изток-запад“ и Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ представят първата част от юбилейното издание на детската поредица за Червенокоска от Златко Енев.

24 април / 18:00 ч. / отдел „Изкуство“ на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Варна

С тази нова визия „Червенокоска в гората на призраците“ прави своя дебют във Варна – родния град на илюстраторката Дияна Нанева. В отдел „Изкуство“ на Варненската библиотека читателите ще се срещнат с илюстратора на книгата, ще чуят подбрани откъси и ще научат повече за творческия процес около създаването на книгата.

за „Червенокоска в гората на призраците“

Червенокосото Ане живее щастливо заедно с мама в малка къща някъде на края на града… докато един ден най-неочаквано попада в омагьосаната Гора на призраците. Търсейки обратния път към вкъщи, тя е принудена да се справя с множество трудни ситуации и да се научи да печели истински приятели. Докато преодолява с много труд и изобретателност фантастичните мъчнотии, които гората непрекъснато ѝ предлага, тя постепенно започва да разбира, че всичко в този вълшебен свят зависи от отговора на два въпроса:
Кои са призраците? Откъде идват те?

Твърдо решена да разкрие тайната, Ането се отправя на дълго и не безопасно пътешествие…

***

Събитието се осъществява в партньорство с издателство „Изток-запад“. Представянето е акцент в програмата на „Маратон на четящите хора“ 2024 и съпътстващо събитие в минифестивала „Литературен прожектор“, в който илюстраторката Дияна Нанева е представена с избрани произведения в Третата национална изложба на българския комикс.

Валентин Попов-Вотан

Валентин Попов-Вотан

главен редактор

Валентин Попов е български писател, носител на редица значими национални и международни отличия за проза и поезия. Негови творби могат да се прочетат на български, английски и италиански.

www.val-popov.com

92 Views

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!