Замръзналото езеро-Девора Стоянова

Очаквайте нов литературен сериал

Очаквайте „Замръзналото езеро“ от Девора Стоянова

От 15.04.2024 всеки понеделник „ЛитДизайн“ ще публикува части от романа на Девора Стоянова „Замръзналото езеро“. Авторката е добре позната и любима на широката публика с young adult романа си „Измами, лъжи и пънк“. Този път към добре познатата рецепта за изграждане на сюжета, Девора добавя много мистицизъм и митология. Забавлението и качеството на литературата са гарантирани!

"Измами, лъжи и пънк" - Девора Стоянова

Езерото накрая на града, известно като Самодивското езеро, не е най-приветливото място. Прилича по-скоро на мочурище със силния вятър, който свирука зловещо между гъстите клони на дърветата, надвиснали над пътя. Мястото е известно с градските си легенди за самодиви и водни духове, които се разхождали там привечер и отвличали хора. Затова имало толкова много случаи на удавяния.

Зорница е дива ентусиастка на тема свръхестествени същества и би дала всичко, само за да зърне нещо подобно, но засега не е попаднала дори на косвено доказателство за съществуването на подобни създания. Всичко се променя когато приятелката ú Велислава насочва вниманието ú към новият им загадъчен съученик.

Красив, мистериозен и надменен, Белослав привлича вниманието на всички с величествената си осанка и зле прикритото си презрение към всички заобикалящи го. Първоначално няма нищо подозрително в него, освен че вечно е с мокри ръце и лице и предпочита да седи сам около фонтана в двора на училището, вместо да се присъедини към другите. А когато го чуват да пее, всички са запленени от завладяващият му глас.

Любопитството на Зорница към него нараства и един ден тя го проследява до езерото и го наблюдава как се моли. Това разкрива не само неговата тайна, но и мистерията около езерото.

Валентин Попов-Вотан

Валентин Попов-Вотан

главен редактор

Валентин Попов е български писател, носител на редица значими национални и международни отличия за проза и поезия. Негови творби могат да се прочетат на български, английски и италиански.

www.val-popov.com

136 Views

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!