Мамник на Васил Попов каца в София

Мамник каца в София

От 29.05 до 04.06.2023 в София, в парка пред НДК е Пролетният панаир на книгата – място, което среща читатели и автори, дарява мечти и осъществява преживяването на хиляди животи, намиращи се между кориците на книгите.

Прекрасната новина е, че на 3 юни от 15:00 ч. авторът на хитовия роман на ужасите „Мамник“ – Васил Попов, ще е на щанда на издателство „Ерове“, за да се срещне с почитателите на жанрова литература.

Припомнете си култовото интервю с Васил Попов тук.

Препоръчваме на читателите да не се ограничават само с „Мамник“, а да обърнат достойно внимание и на „Вълчи разкази“ – истории, в които се усеща дъха на старите майстори на перото като Йовков и Елин Пелин, но с няколко щипки Кунц за разкош. Определено има с какво да ви изненадат вълчите истории на Васил Попов.

Ако нямате възможност да си закупите „Мамник“, можете да го слушате в Storytel.

Няколко цитата на читатели от Goodread:

Етно-фентъзи-хорър мотиви, вплетени в криминална фабула и разгърнати във времева рамка от почти сто години – какво повече може да желае родният любител на тези жанрове?

Димитър Цолов-Доктора, читател и писател

 

Завършвам читателската си година с тази брилянтна хорър мистерия, вдъхновена от българския фолклор, облечна като съвремена криминална история с препратки към събития от трънския край, случили се преди 80 години. Дано „Мамник“ се сдобие и с книжно тяло за да могат повече хора да му дадат шанс. Това определено е най-добрият роман от български автор, на който попадам за последните 5 години(поне).

Дамян Райнов, читател, писател и актьор

 

„Мамник“ несъмнено е много богата книга – богата на фантазия, на преплетени житейски истории, на мистерии, фолклор, история. Богата на теми за размисъл, както и на емоции за читателя.
Беше ми едновременно уютно и страшно в света на романа, потънах в съдбите на героите, сън не спах, за да разбера какво ще се случи, настръхвах от зловещите престъпления вътре и се вълнувах след края. Все още се вълнувам какво ще бъде за Божана и Лазар и съм оптимистка.

Данна Донку, читател и писател

 

Като цяло идеята на книгата много ми хареса!
Имаше много забавни моменти, но честно казано, очаквах повече хорър и повече магия. Стилът и диалозите не са точно моето нещо. Отделно ми се падна и супер дефектно книжно тяло.

Валентина Йорданова, читател и писател

 

Мамник заслужава да бъде издадена на книга, за да краси библиотеките във всеки дом. Мамник заслужава да остане класика в българската литература в жанра криминален трилър и хорър.

Danito, читател

 

Впечатлена съм, че подобна книга предизвиква такъв небивал интерес, тъй като това се случва изключително рядко с произведенията, попадащи в определени жанрове, минаващи за „ъндърграунд“ – за мен „Мамник“ е хорър фентъзи. Успехът ѝ само може да ме радва, защото книгата наистина го заслужава, отлична е!

Knigoqdec, книжен блогър

 

Невероятно четиво, благодаря на автора.
Препоръчвам силно!
Прочета е велик, допринася силно за ефекта на историята.
Браво,браво,браво!

Ivelina, читател

 

Не забравяйте: събота, 03.06, от 15.00 ч. на щанд 22, където са издателство „Ерове“ ще ви очаква с химикал в ръка за автографи и сладки разговори авторът на „Мамник“ и „Вълчи разкази“ – Васил Попов.

 

236 Views
error: Content is protected !!