Ревю Жените на другите от Георги Връбчев

“Жените на другите” от Георги Връбчев

“Жените на другите” е най-новият роман на Георги Връбчев, който през миналата година издаде “Ерик” и “Акорди”. Този път изненадата е огромна. Защото вместо мрачни, белязани от битки воини в северните ледове, имаме симпатичен, самоуверен милионер, който обича да прекарва страхотно времето си и да се забавлява. Тони Кис, бейби!

Корицата на “Жените на другите” от Георги Връбчев определено е провокативна, но и подвеждаща. Честно казано, познавайки Жоро от десетина години някъде, когато видях мацката, украсила корицата, леко се притесних, че е започнал да пише чиклит или розови романи, четени от самотни домакини (нищо лично против самотните домакини).

След това започнах да чете и ….. не спрях, докато не приключих книгата за около 3-4 часа с леки прекъсвания, оправдани от анатомията и физиологията.

Тони Кис – главният герой е млад, атлетичен, самоуверен, мулти богаташ, който знае как да си прекарва свободното време, как да се наслаждава на купона, но и как да оцени залеза/ изгрева, морските вълни, красивите жени. Всъщност Тони Кис ми напомняше през цялото време на хибрид между Дон Жуан и ченгето на Чандлър – Филип Марлоу, въпреки че привидно не ядеше толкова тупаници и не пиеше толкова алкохол като криминалиста.

Тони Кис се изправя срещу една любов, една тръпка, която спасява от удавяне. Но, както става в добрите криминални романи, дали нещата са такива, каквито изглеждат?

Тони Кис се забърква в неприятности и трябва да докаже на себе си, а и на екипа си, че той е господарят на положението. А той е уверен в това. Книгата е изпълнена с приключения, много моменти, които разсмиват, невероятни образи и, за къде без тях, обрати. Без да навлиза в подробности Георги Връбчев развива добре протагониста и антагонистите, както и второ-, третостепенните персонажи, така че читателят да  може напълно да схване картинката и преживее случките с Тони. Това е и най-хубавото качество на книгата – балансирано пълно развитие на образите, неспиращо действие, загатнати еротични моменти, обрати и смях.

Мисля, че това е перфектната рецепта за един литературен летен коктейл с 50 мл твърд алкохол, който да остави ярка следа с харизматичността на Тони Кис.

Валентин Попов

 

 

265 Views
error: Content is protected !!