Иванина Бакалова

Иванина Бакалова

 

Иванина Бакалова

Името ми е Иванина Бакалова и съм родена в град Бургас. Любовта ми към литературата отдавам на моите баба и дядо, които от ранна възраст ме научиха да мечтая с книга в ръка.

Опитите си за лично творчество започнах в основното училище с писането на разкази и есета, които представях пред съучениците си. В началото приемах заниманието само като хоби, но с времето осъзнах, че литературата е компасът, който неотлъчно ме е насочвал през различните етапи от израстването ми.

С времето интересът ми се премести към поезията. Когато заминах за Берлин, за да уча литературознание, взех със себе си жълт бележник, в който си обещах да записвам всичко, което ми направи впечатление. Взимах го навсякъде със себе си и много често, обикаляйки града, сядах на произволно място и започвах да пиша. Отделяйки се за пръв път от познатото, успях да преоткрия писането в нова светлина. В много моменти този „журнал“ действаше като мой приятел в трудните и щастливите моменти, защото ме връщаше към това, което винаги съм обичала да правя.

Поезия от Иванина Бакалова: ТУК.

353 Views
error: Content is protected !!