Васил Попов Пермафрост Видин

Представяне на романа “Пермафрост” на Васил Попов във Видин

На 24 октомври (вторник) от 17:30 ч. в Залата за изяви на Регионална библиотека “Михалаки Георгиев” – Видин ще се състои представяне на последния роман на писателя Васил Попов.

Васил Попов:

Васил Попов е автор на разкази и романи, базирани на български митове и легенди. През годините творбите му са отличавани в редица литературни конкурси, като „Таласъмия“ на клуб Уибробия, литературния конкурс на списание ShadowDance и конкурса на „Сборище на трубадури“ на името на Агоп Мелконян. Неговият аудиосериал „Мамник“ е победител в Storytel Studio – първия по рода си конкурс в България за оригинален аудиосериал.
Първата книга на Васил Попов е сборникът с разкази „Вълчи разкази“, издадена през 2022 година. През същата година е публикуван и романът „Мамник“, който пресъздава историята от едноименния аудиосериал.
През 2023 година стартира нов аудиосериал, „Пермафрост“, който по-късно през същата година се превръща в третата издадена книга от автора.
По образование той е еколог и за няколко години участва в екипа на National Geographic, като допринася със снимки за поредицата Explore Bulgaria.

Пермафрост:

Българската база „Свети Климент Охридски“ в Антарктида е нападната от чудовища, познати от митовете на племената Яган и Селкнам, населявали някога архипелага Огнена земя. В същото време геологът Кузман Стоев се опитва да се добере до остров Ливингстън, тъй като е попаднал на доказателства, че именно там ще открие ключа към изчезването на своя брат-близнак. По пътя към ледения континент Кузман се сближава с Нереа Калдерон – капитан на аржентинския научноизследователски кораб „Карпух“ и наследник на древни шамански сили. Ще успеят ли двамата да преборят древното зло, с което се сблъскват и на каква цена?
Това е първата ни среща с Васил Попов и по време на събитието ще имате възможността да се докоснете и до другите две книги на автора, както и да си поговорите с него и да се сдобиете с автограф.
314 Views
error: Content is protected !!