Десислава Стоянова

Десислава Стоянова

Десислава Стоянова

Родена е на 16.09.1978 г. в гр. Сандански, икономист по образование и по професия. Живее в гр. София от ранна детска възраст, пише от втори клас. Пише от дете, но започва да публикува за първи път в интернет пространството през 2004 година. 

Има награди от литературни конкурси за свои разкази. Две от наградите са от конкурса „Състояние на полет“, организиран от  „Скайномад“ и общината в град Сопот. В сайт https://hulite.net/ има публикувани повече от петстотин произведения и там използва псевдоним  liulina. Има три участия в „Джобен фестивал“, който се организира всяка година през сезоните пролет и есен в ателие „Пластелин“  в гр. София, където представя свои стихове за есента, разкази за жената и съвместни проекти. 

Има отпечатана и издадена самостоятелно книга с разкази със заглавие „Теоретична мултивселена“, както и два разказа и три стихотворения включени в Алманах „Хумор и сатира“ 2021 година, издаден от издателство „Буквите“, седем апеви в „Първа антология на българската апева 2020“, „Втора антология на българската апева 2021“ и „Трета антология на българската апева 2022“, няколко стихотворения в трети национален алманах на българите в страната и чужбина „Сърдечни струни“ 2021г. и четвърти национален алманах на българите в страната и чужбина „Космически искри“ 2022г., издадени от Мария Герасова – председател на Съюз „Духовно възраждане България“ – гр. Пловдив и електронен вестник „Сияние“, четири стихотворения в два сборника „Език мой роден мил, в себе си магия скрил“ на издателство „Лунна светлина -13“ и няколко произведения в два броя от алманах „Под лъчите на слънцето“ №8 и №9, издаван от Конфедерация на българските писатели – Бургас, филиал гр. Враца с редактор и инициатор Валентина Панова. 

Публикации в три броя на списание „Матадор“ и в брой 3/2021 на списание ,,Картини с думи и багри”. Издадена книга-роман от издателство „Многоточие“ със заглавие „Обикновен живот“. Участие в сборника „Изкуство по време на пандемия 2“, в сборника „Моята Коледа“ 2021г., сборника „Нарисувай ми любов и вино 3“ на  издателство „Лунна светлина – 13“ и сборника „Много живей, дълго се смей“ отново на издателство „Лунна светлина – 13“, сборника „Благодаря ти мамо 2“ пак на това издателство, както и стихове и приказки в сборника „Нашите деца, грейнали слънца“ на издателство „Лунна Светлина – 13“.Член на Конфедерацията на българските писатели – Бургас.

 

Разкази: “Обрати”

470 Views
error: Content is protected !!