Богиня Петрова Панчева

Богиня Петрова Панчева

Богиня Петрова Панчева е от китното малко градче Луковит в Северна България, разположено на двата живописни бряга на река Златна Панега. Градът е административен център на община Луковит. Намира се в област Ловеч по пътя от София за Плевен и Русе, в близост до Червен бряг.

Девойката е на 14 години. Учи в любимото си училище СУ „Алеко Константинов“ в родния си град. Иновативно училище със съвременна мисия да осигури високо равнище на образователна и профилираща подготовка на учениците, широка обща култура, владеене на чужди езици и компютърна грамотност, конкурентна способност и готовност за бърза адекватност към потребностите на съвременния икономически живот.

Под ръководството на своята талантлива учителка по български език и литература г-жа Поля Цолова, детето твори и развива своята дарба и качества на млад поет не само в часовете, но и в клуб „Поезия и още нещо…“, в който е активен член към народно читалище „Съзнание – 1895“. Ученичката е мажоретка към училищният състав на училището.

Обича да пее, рисува, танцува и пише стихове. Сърфира често в интернет, но не за да играе, а за да развие своята компютърна грамотност и да научи повече. Любими предмети – математика и информационни технологии.

Редовно участва в различни училищни инициативи и конкурси – общински, национални, международни и онлайн конкурси. Награждавана е многократно в конкурси за поезия и детска рисунка, където заема челни места. Преди 2 години, лично първият български космонавт ген. Георги Иванов и връчи наградата в XXIV Национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството”. Церемонията бе организирана от Фондация „Еврика“ и се проведе в Националния политехнически музей – София в Деня на народните будители. С много труд и старание, с голяма почит и уважение ученичката нарисува портрета на космонавта, срещата с който остави незабравим спомен в сърцето и.

Участва с поезия и рисунки в Литературните силуети и юбилейни книги на ГС „СРОДНИ ДУШИ“ – гр. Луковит, сдружение с нестопанска цел, в което творят автори на различна възраст от града и региона.

Поезия:

„Моята България – завещана и бъдеща“

131 Views

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!