Топ 3 Мистерия и Трилър 2020

Топ 3 Мистерия и Трилър 2020

Продължаваме с класацията на Goodreads за най-добрите в жанра. Само за сведение – разглеждаме само първите 3 с най-много гласове. Защо тези два жанра са обединени в един – казва ли ти някой, като се има предвид, че Фентъзи и Фантастика са два отделни жанра, които объркват всички, които не са конкретни фенове. Пък тук Мистерия и Трилър накуп! Какво да правим – работим с каквото разполагаме.

НАЙ-ДОБРИТЕ В ЖАНРА ЗА 2020

Топ 3 Мистерия и Трилър 2020

1. The Guest List (Списъкът с гости) от Луси Фоли

Резюме

Това е сватбата на годината. Но някой няма да доживее до края.

На отдалечен остров край бреговете на Ирландия гостите се събират, за да отпразнуват сватбата на Джулс Кийгън и Уил Слейтър. Уил е изгряваща телевизионна звезда, красив и чаровен. Джулс е умна, амбициозна издателка на списание. Въпреки че морето е малко бурно и мобилните нямат обхват, сватбата им е всичко, което се очаква от млада влиятелна двойка: дизайнерска рокля, четириетажна торта, бутиково уиски, ретро шампанско. Всеки детайл е подготвен до съвършенство. Всичко, което остава да се организира, е щастието.

Но съвършени могат да са само плановете, а хората са си просто хора. Тортата е разрязана и шампанското гръмнато, когато не закъсняват негодувания и дребнава ревност. Още по-лошото е, че последното показание на барометъра показва, че времето се изменя от БЕЗОБЛАЧНО към ПРОМЕНЛИВО и над главите им надвисват тъмни облаци.

Всеки на острова има тайна. Всеки има мотив. И някой няма да напусне тази сватба жив…

Според моя опит тези, които имат най-голямо уважение към правилата, също изпитват най-голямо удоволствие от нарушаването им.

…Животът е объркан. Всички знаем това. Случват се ужасни неща, научих това още като дете. Но каквото и да се случва, животът е само поредица от дни. Не можеш да контролираш повече от един ден. Но можеш да контролираш поне един от тях.

2. Home Before Dark (Преди да се стъмни) от Райли Сагър

Резюме

Как беше? Да живееш в тази къща?

Маги Холт е свикнала с подобни въпроси. Преди двадесет и пет години тя и родителите ѝ, Юън и Джес, се преместиха в Baneberry Hall, викторианско имение във Върмонт. Те прекараха три седмици там, преди да избягат в глухата нощ, изпитание, което Юън по-късно разказа в научна книга, наречена Къщата на ужасите. Неговата история за призрачни събития и срещи със злонамерени духове се превърна в световен феномен, съперничил на „Ужасът от Амитивил“ по популярност — и скептицизъм.

Днес Маги е реставратор на стари домове и е твърде млада, за да си спомни някое от събитията, споменати в книгата на баща ѝ. Но тя също така не вярва на нито една дума. В крайна сметка призраците не съществуват. Когато Маги наследява Baneberry Hall след смъртта на баща си, тя се връща, за да ремонтира мястото, за да го подготви за продажба. Завръщането ѝ у дома е всичко друго, но не и топло. Хората от миналото, записани в Къщата на ужасите, дебнат в сенките. И местните не са развълнувани, че малкият им град е станал печално известен благодарение на бащата на Маги. Още по-изнервящо е самото- Baneberry Hall – място, изпълнено с реликви от друга епоха, които намекват за история на тъмни дела. Докато Маги преживява странни събития направо от книгата на баща си, тя започва да вярва, че написаното от него е повече факт, отколкото измислица.

В най-новия трилър от бестселъра на Ню Йорк Таймс Райли Сейгър, жена се завръща в къщата, прочута от мемоарите на ужасите на нейния баща. Наистина ли мястото е обитавано от зли сили, както твърди баща ѝ? Или има повече земни — и опасни — тайни, скрити в стените му?

Скръбта е лукава. Може да се спотайва с часове, достатъчно дълго, за да завладее и най-тесните кътчета на съзнанието ти. . И когато си добър и уязвим, ще изскочи изневиделица като скелет в увеселителен парк и цялата болка, която си мислил, че е изчезнала, се връща с гръм и трясък.

Когато се взираш в бездната, бездната също се взира в теб.

3. The Sun Down Motel (Мотелът на Sun Down) от Симон Сейнт Джеймс

Резюме

Тайните, дебнещи в запуснат крайпътен мотел, увличат млада жена, точно както се е случило с леля ѝ преди тридесет и пет години, в този нов напрегнат роман от националния бестселър и награден автор на The Broken Girls.

Щат Ню Йорк, 1982. Всеки малък град като Фел, Ню Йорк, има място като Sun Down Motel. Някои клиенти не са от града, минават по пътя си към някое по-добро място. Някои са местни, опитвайки се да скрият тайните си. Вив Дилейни работи като нощен чиновник, за да плати за преместването си в Ню Йорк. Но нещо не е наред в Sun Down и не след дълго тя е решена да разкрие всички скрити тайни…

Човекът, който може да бъде наистина сам, в компанията на никой друг освен своята собствена и собствените си мисли – този човек е по-силен от всеки друг.

Мисля, че е поучително да си буден от време на време посред нощ. За да видиш наистина какво изпускаш, докато обикновено спиш.

273 Views
error: Content is protected !!