Стивън Кинг

Стивън Кинг притеснен от дигитални следи

Стивън Кинг споделя невинното изследване, което го е притеснило, че властите ще почукат на вратата му!

Като се има предвид огромното количество романи, разкази, повести, сценарии и всичко останало, което Стивън Кинг е написал през дългата си и славна кариера, изследванията със сигурност не биха били нещо, с което трябва да се занимава толкова често. Но когато става въпрос за създаване на страшни истории, които неизменно живеят в популярната култура, вероятно няма по-добър от Краля на ужаса. Въпреки статута си на един от най-продаваните и най-емблематичните автори на съвременната епоха, ако не и за всички времена, той не се притеснява да напише странната заявка в Google, когато има нужда от отговор на въпрос, който още не знае.   Споменатото изследване за поредната страховита история от Стивън Кинг може да му докара проблеми от страна на властите. Стивън Кинг отговори на туит с пример за всякакви безобидни примери за онлайн активност, които биха могли да бъдат изтълкувани погрешно от хората, които следят комуникациите и дигиталните следи с цел предотвратяване на терористични и криминални прояви. Ние се ​​надяваме, че Кинг е изчистил историята на браузъра и кеша си веднага след това, защото точно това изречение определено би попаднало в радара на службите. Вероятно в крайна сметка той наистина е получил информацията, която е търсил, но да се надяваме, че няма да бъде завлечен в заешка дупка в тъмната мрежа, за да даде задълбочено и подробно обяснение защо му е била тази информация и какво възнамерява да прави с нея. Все пак едва ли федералните ще разбият вратата му, за да разберат защо точно Стивън Кинг от всички хора е толкова загрижен да внесе огнестрелно оръжие в самолет. Още повече, че той почти никога не е извън щата Мейн.

И отговорът е….

В по-късен туит Стивън Кинг дава отговора на своето търсене:
Оказва се, че МНОГО хора транспортират огнестрелни оръжия със самолет. Пистолетите трябва да бъдат в заключена кутия с етикет, който гласи НЕЗАРЕДЕНО ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ. И одобрението на TSA е задължително. Така че предполагам, че не съм в беда.
По материал от чуждестранния печат.
Валентин Попов-Вотан

Валентин Попов-Вотан

главен редактор

Валентин Попов е български писател, носител на редица значими национални и международни отличия за проза и поезия. Негови творби могат да се прочетат на български, английски и италиански.

www.val-popov.com

281 Views
error: Content is protected !!