Журито на Horror Design 2023

Представяне на журито на конкурса “HORROR DESIGN”2023

Невен Ничаева, Девора Стоянова и Валентин Попов

Невен Ничаева

Невен Ничаева е дългогодишен почитател на хорър жанра във всичките му форми. Тя дълбоко вярва, че чрез хоръра човек може много  успешно да се разсее от ужаса в ежедневието; все пак, клин клин избива.  От четене, през писане, любовта към ужасите доведе до създаването на конкурса „Страшен разказ в две изречения“ през 2021-ва, който освен че осигурява неизчерпаем обем нови къси разкази, има за цел да предложи на аудиторията едно интелектуално предизвикателство и да събуди интереса към литературата дори на тези, които не си падат по хорър или не са писали никога през живота си.

 

Валентин Попов-Вотан

Валентин Попов е любител на качествената литература, обожаващ фантастика и ужаси. Под псевдонима Вотан е автор на няколко сборника с разкази, както и на редица публикации в различни тематични издания в интернет и на хартия. Създател е на издателство “ЛитДизайн”, а от декември 2021 с екип от доброволци поддържа е-списание “Литературен дизайн”.

Виктория Баръмова

Виктория Баръмова

Виктория Баръмова е в постоянно търсене на литературата, която грабва, стиска те за гърлото и за сърцето, разтърсва те, така че след прочита ѝ вече никога да не си същия. Цени написаното, което те обръща с хастара наобратно, хваща те неподготвен и някак си успява да те подготви за промяната, която идва…

Конкурсите за нея са личностна литературна стълбица, със стъпала, които сам решаваш дали да изкачиш… Най-ценни са тези ръбатите и по-високи стълби от стълбицата, предизвикващи те да излезеш извън собствените си очертания. Точно след едно подобно конкурсно педизивикателство за написване на фантастичен разказ, получава награда и разбира, че жанрът фантастика не ѝ е никак чужд.

Би се радвала в конкурса за хорър разкази да се включат всички – които вече са ревностни почитатели на жанра, но най-вече би се радвала предизвикателството да бъде прието от поети, разказвачи на житейски истории, привърженици на сатирата и забавата, на историята… Сигурна е, че въздействащата литература идва от новия прочит на собствените авторови възможности, провокацията им и дръзката им себеизява!

И ето Ви и повод!

Милен Хальов

Милен ХальовМилен Хальов е гост журиращ във второто издание на конкурса “Хорър дизайн: Създадени от мрак”. Той е учител и писател. Неговият литератрен успех започва с трилогията за “Кало Змея” продължава през поставящия основополагащи въпроси за създряването тийн роман “В мен”, за да стигне до изключителия роман “Общежитие за чудовища” – зряла и мрачна поредица, която разкрива какво се крие под привидно сивото ежедневие, какви сили избуяват и се канят да управляват живота.

ТУК можете да прочетете интервю с Милен Хальов.

531 Views
error: Content is protected !!