На върха на пръстите Гергана Христова

На върха на пръстите на Гергана Христова

На върха на пръстите на Гергана Христова

Коя е Гергана Христова?

Гергана Христова е родена на 24.01.1980 година във Враца. Завършила е социална педагодика и психология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Oсвен отдадена на работата си, Гери е и майка на три деца, а животът е препускане между задачи, любов, семейно щастие, чужди проблеми, които имат нужда от разрешаване и … литература. В забързаното си ежедневие, Гергана Христова намира достатъчно време да заплени читателите си с невероятни истории, които са толкова пълнокръвни и истински, че понякога читателя физически усеща болката или обичта на главния герой.

Литературен път

Гергана Христова е автор на книгите „Близо до сърцето“ – 2019 г.и „Неродена мома“ – 2020 г. Нейни разкази можете да прочетете в сайта на издателство „ЛитДизайн“ – тук.

Член на конфедерацията на българските писатели-Враца и Дамски литературен клуб „Фортуна“ – Русе.

Има награди и редица публикации в периодичния печат и онлайн медии.

На върха на пръстите

Всеки един пишещ човек знае, че това, което е на върна на пръстите, е и от сърцето. В случая дори не е пресилено да се каже, че сърцето и душата на всички тези разкази са намерили естествена форма чрез пръстите на Гергана и оживяват на белия лист, и на прекрасната книга, която подготвяме.

Сборникът „На върха на пръстите“ на Гергана Христова съдържа 36 разказа и 6 миниатюри, всички звучащи интимно и истински – зрънца взети от реалния живот и посяти в нивата на магическия реализъм, където са поливани с любов и себеотрицание.

Докато редактирах книгата, не можеш да избягам от усещането, че надничам в един реален свят, населен с истински хора, който обаче е твърде привлекателен и щастлив, дори в нещастието си. Нали знаете как след дъжд, въздухът е някак по-чист и всичко изглежда далеч по-„триимзерно“ от обикновено. По същия начин се чувствах и на върха на пръстите на Гери. Освен това през цялото време сякаш усещах стила и светогледа на безкрайно обичания от мен О’Хенри.

Какво казва първият редактор на книгата – Виктория Баръмова?

През целия си живот притежаваме само себе си и отреденото ни време!

Сборникът от разкази „На върха на пръстите“ на Гергана Христова ни го показва отново и отново със силата на преживяното и зрелостта на вече изстраданото като ни води в едно време, което познаваме из основи – това на общия ни дом – тук на земята.

В повечето разкази главен герой е почтеният човек, поставен на сцената на всекидневието и сблъскан с това, което му е чуждо на сърцето – господстващото зло.

Победата…, обаче…

почти винаги принадлежи на нравствено извисения герой и е винаги преболедувана и извоювана.

Авторът ни среща и с разкази, които излизат извън делника, смело излитаме с тях в космоса, разхождаме се по улици, които говорят, помнят и страдат, среща ни с хищни животни и техния категоричен смисъл на битието. Защото? Ами, защото я има и тази магия в живота ни – магия, която не можеш да пипнеш с пръсти, но можеш да предположиш, че дори и да усетиш…

През целия си живот притежаваме само себе си и отреденото ни време!

И когато те се извалят измежду пръстите ни, остава доброто, което сме направили, смисълът, който сме достигнали и сме създали не само за нас,

а и за другите!

Кога, колко, как?

Кога: Книгата „На върха на пръстите“ на Гергана Христова ще излезе преди Коледа 🙂

Колко: 18 лв.

Как: Като пишете на лично съобщение на авторката – тук или като я поръчате през Е-книжарницата на „ЛитДизайн“.

224 Views
error: Content is protected !!