Моят любим приказен герой - Гергана Христова

Моят любим приказен герой – Гергана Христова – Веселинова

Моят любим приказен герой – Гергана Христова – Веселинова

Моят любим приказен герой е от приказка, която не съществува. И изобщо не е приказен. „Имало едно време“! Така започват всички приказки! То едно време е имало много работи! Има и сега! Ще има и след…сега! И все ще казват „Имало едно време“! Моят герой е от сега! И не е любим на никой!

Има, сега, едни такива жени, събирателен образ на всичко! Те са майки, работещи, домакини, мъжки момичета, съпруги, и изобщо всичко! Те са сила, слабост, дете, жена и мъж! Открояват се от тълпата и са невидими! Могат всичко! Творят, работят, гледат деца, правят ремонти! Вечер са нежни, денем са мултифункционални! И никой не ги обича, защото никой не им е нужен, и защото никой не може да им даде това, което им е нужно! Точно тях много ги Обичам! Така с цялото си същество ги Обичам! Когато плачат,  малко виждат сълзите им. Обикновено, такива като тях! Пък те някак се надушват, също като краставите магарета, и си плачат една на друга, тези силни мъжки жени! И тази приказка тяхната хич не е приказка, направо си е ежедневие, и тях изобщо ги няма, защото се виждат само те! Защото живеят в един измислен свят в който всичко е като в приказка. Вечер хапват една ябълка от крак и заспиват. Събуждат се със силно кафе, не с целувка! И се чудят кога са по живи, докато спят или докато са будни! И като са будни се чудят сънуват ли!

Та този герой Спящата Пепеляшка най- си я обичам! Нищо, че няма такава приказка! И няма такъв принц, дето да я събуди! То принцове не останаха, а тези дето ги има и се мислят за такива, сабя не са виждали и в музея, щот не са ходили там. То затова Спящата Пепеляшка вече и не чака да я събудят. Готви на джуджетата и от време на време се убожда на вретеното, че да си почине малко! Кръстница и е Неволята! На моята Спяща Пепеляшка принца и се е скрил някъде през девет планини в десета, защото и той не вярва, че тя съществува. Заобиколен е от псевдо героини и е станал, също като нея невидим!

Но, но все пак вярвам, че един ден всяка Спяща Пепеляшка ще намери своя невидим, като нея принц и ще напишат приказка която ще завършва с „И заживели щастливо“.

До тогава ще си обичам моята Спяща Пепеляшка!

 

 

Автор: Гергана Христова – Веселинова

315 Views
error: Content is protected !!