Mili Dueli 2023

Мили дуели 2023

 

Мили дуели 2023

Съвсем скоро международния конкурс „Мили дуели“ ще започне своя девети сезон. През изминалите осем сезона, организаторите прочетоха творбите на над 2500 поета не само от Балканите, а от цял свят, и отличиха над 200 от тях.

Нермин Делич – босненски поет и писател, организатор на конкурса, ще продължи традицията за поредна година, за да подаде ръка на младите и неопитни поети и да утвърди вече доказаните имена. Това става чрез официалната критика на журито, което публикува свои рецензии, мнения и визии в официалната страница на конкурса „Мили дуели“ (Mili Dueli).

Това споделят от екипа на „Мили дуели“:

Конкурсът за поезия, в който планирате да кандидатстване, е в онлайн формат. Така можете да следите всичко от комфорта на вашия дом! Просто трябва да сте свързани с нас чрез социалната мрежа facebook! Конкурсът се състои от пет елиминационни кръга. Авторите изпращат ново стихотворение на всеки преминат кръг. Стиховете им биват рецензирани от международно жури, съставено от известни балкански артисти и от предишни победители в “Мили дуели”. Освен от журито, решението кой ще продължи в следващия кръг, зависи и от нашите читатели, които ни следват, и от приятелите на авторите. Конкурсът е уникален, защото предоставя коментари от журито, насоки и мотиви за техните оценки, което не се прави от друг регионален конкурс за поезия. Затова “Мили дуели” е чудесна възможност за всеки, който иска да получи литературна критика. Това дава страхотна възможност за млади и неутвърдени автори, насърчава ги и ги подтиква да продължават да се развиват, а на по-възрастните автори позволява да утвърдят успеха си. Журито оценява само стихотворенията, които участникът изпраща. Затова е важно да получим вашите най-добри стихове.

През 2018 г най-известното бизнес списание в света – американското Forbes, написа статия за “Мили дуели”, като го определи като най-популярното поетично състезание в Югоизточна Европа. Същата година организаторът Нермин Делич получи наградата за мир на ЮНЕСКО в Япония. В Босна и Херцаговина бе удостоен с наградата “Гений на годината” – наградата “Мъже на годината” в Босна и Херцаговина. През 2013 г организаторът прекара един месец в САЩ и премина програма за младежко лидерство.

С над 2500 участвали автори през последните осем сезона, ние наградихме над 200 автори с най-високи награди. През предходната година организаторът отдели на 1400 часа доброволен труд по проекта. Освен това журито прекара над 500 часа доброволен труд в оценка на поезията. Броят на посетителите на уебсайта надмина 1 000 000. Без съмнение “Мили дуели” се превърнаха в истинска сензация за откриването на нови, талантливи поети и стимулиране на творчеството. Това е уникална възможност да се срещнете с други автори, да прочетете нова поезия. Всяка година концепцията е идентична, но правилата се променят от сезон на сезон в името на желанието да взаимодействаме, да повишаваме интереса, да предизвикваме еуфория и да сме максимално обективни. Всички, които работят по “Мили дуели” са доброволци – времето, което отделяме е, за да направим света по-добър!

Съвсем скоро ще бъде открита формата за кандидатстване в конкурса!

488 Views
error: Content is protected !!