Конкурсите към 01.06.2022

Конкурсите към 01.06.2022

Конкурс за страшен разказ в две изречения

Жанр:ужаси (хорър)

Срок: 30.06.2022 г.

Изисквания: Кратък разказ на ужаса в две изречения. Темата за юни е „Посетител/ Гост“.

Участие: Творбите се публикуват като коментар под официалния пост – тук.

Награди: Най-добрият разказ получава за награда книга по избор от най-новите заглавия на Издателска къща БАРД!

Четири от най-добрите разкази ще бъдат публикувани в SciFi.BG – българското онлайн списание за научна фантастика.

Официална страница: ТУК

Първи литературен конкурс БМФ Порт Бургас

Жанр: есе, разказ или стихотворение

Срок: до 15 септември 2022 г. 

Награда:

Участие: Творбите да се изпращат на имейл: image.i4yi@gmail.com или на хартиен носител на адрес: 8000 Бургас, пл. Баба Ганка № 4, ет. 4.

Специфики: Тема за възрастовата категория до 18 г.: „Дървото, което разказва приказки”. Тема за възрастовата категория 19 +: „Дървото с добрия и лошия плод”. Обем на творбите: проза до 3 страници, за поезия до 2 страници. Подробности в линка по-долу.

Официална страница: ТУК.

НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ЗА ЕСЕ, РАЗКАЗ, СТИХОТВОРЕНИЕ „История славянобългарска“ на Паисий Хилендарски-книга за миналото, но с послание към бъдещето“

 Жанр: есе, разказ, стихотворение

Срок: до 15.09.2022 г.

Награда:

Участие: електронен вариант или на хартиен носител на следните адреси: София, 1517, бул. Ботевградско шосе 50 иви на имейл: vasil.levski.1928@gmail.com. За допълнителна информация: 0898 775258, 02/945 03 26

Специфики: За разказ и есе до 4 страници, за стихотворение до 2 страници. Начин на предаване на творбите: 

Официална страница:

 

МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА ПОЕТИЧНА КНИГА ЛБПСС 2022

Жанр:  поетична книга, публикувана през 2021 или 2022 г. за български поети от цял свят

Срок: до 1.11.2022 г.

Награда: ТРИ ПАРИЧНИ НАГРАДИ – ПЪРВА, ВТОРА И ТРЕТА, като отличените автори ще получат и специални грамоти.

Участие: Авторите да изпращат по два екземпляра от книгите си, заедно с кратка творческа справка и информация за контакт, на адрес: 5791 с. Ъглен, Ловешка обл., ул. „Христо Ботев“ 12 (Йото Пацов) Желаещите да изпратят pdf файл на публикуваната стихосбирка могат да използват следния електронен адрес: yoto.patzov@abv.bg.

Специфики:

Официална страница: ТУК.

 

Конкурс „Съвременна българска художествена литература без граници“, 2022

Жанр: роман/новела, сборник разкази, стихосбирка

Срок: до 30.06.2022 г.

Награда: Отпечатване на 3-е избрани творби, финансово обезпечава материалите и консумативите за отпечатването на всяка една от тях в размер до 3000 лв.

Участие: за автори на и над  21 години – от всички общности на българи по света, български граждани, постоянно пребиваващи извън територията на България или такива с доказан български произход, с адрес в чужбина

Специфики: за контакт: bezgranitzi@fund13veka.bg www.fund13veka.bg

Официална страница: ТУК.

 

Трети национален литературен конкурс “Асен Разцветников”

Жанр: поезия и проза – тема „С пламъка на родолюбието”

Срок: до 30.06.2022 г.

Награда:

Участие: 11 г. + Изпращане на творбите на имейл: konkursi.napredak_1869@abv.bg

под наименованието – конкурс Разцветников – в два файла – единият с творбите, а другият – жанр, имена, възраст, телефон, адрес и имейл на автора.

Специфики:  поезия – ЕДНО СТИХОТВОРЕНИЕ – максимално до 28 стиха

– проза – ЕДНА ТВОРБА /разказ, пътепис по преживяно или есе/ – до 4 печатни страници А4. Творбите да са на български език, с шрифт Times New Roman, пункт 12, да не са публикувани на хартиен или електронен носител и награждавани в други литературни конкурси до обявяване на резултатите.

Участниците следва да спазват стриктно условието за анонимност и регламента на конкурса!

Официална страница: ТУК.

 

“ХОРЪР ДИЗАЙН” 2022

Жанр: разказ на ужасите (до 5 стр., минимум 3) – до 2 разказа от автор

Срок: 1.08.2022 г.

Награда: Всички участници, допуснати до участие, ще получат сертификат за участие, който ще бъде изпратен на имейлите им след приключване на конкурса.
Отличените от журито три призови места ще получат грамоти на имейлите си.
Разкази по преценка на журито ще бъдат включени в антология, която ще се разпространява от електронната книжарница на издателство “ЛитДизайн” с адрес: https://litdesign-bg.com/knijarnica/ , а авторите на включените разкази, ще получат по едно БЕЗПЛАТНО копие от сборника и възможност за закупуването му на преференциална цена.

Участие: без възрастово ограничение. Разказите се приемат само и единствено на имейл: magazine.litdesign@gmail.com.

Специфики: Нужно е разказите да са в прикачен файл, в който освен текста, сте изписали и Вашите три имена, възраст и заглавие на Вашата история. Имейлът трябва да е с тема: За конкурса за разкази на ужасите. Разказите  трябва да са с обем до 5 стандартни страници, но не по-малко от 3, формат Times New Roman 12 pt/ A4. Изпратените разкази не трябва да са публикувани в интернет или на хартия;

Официална страница: ТУК.

 

Национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ 2022

Жанр: поезия

Срок: 30.09.2022 г.

Награда: първо място – издаване на стихосбирка, второ и трето място – парични премии.

Участие: творбите да се изпращат на: lib@rodina-bg.org или с препоръчана кореспонденция на адрес: 6000 Стара Загора, бул. „Руски” 17, Библиотека „Родина”

Специфики: за автори от 14 до 25 години. Изпратените творби трябва да са придружени с точно посочени: име, презиме и фамилия на участника; настоящ адрес; телефон; дата, месец, година и място на раждане. Всеки кандидат има право да представи от 5 до 10 поетични творби.

Официална страница: ТУК.

 

XIII Национален конкурс за стихове „Моето синьо лято“ 2022,

Тема на конкурса: Морето и ваканционните мигове

Жанр: поезия – непубликувано стихотворение, 1 от автор

Срок: 15.09.2022 г.

Награда:статуетка и почетна грамота

Участие: Авторското произведение да е с дължина не повече от една страница (А4). Всички конкурсни творби ще бъдат оценени по оригиналност и стил от петчленно независимо национално жури. Специални условия: 1). Участниците в конкурса се задължават да не публикуват своите стихове в други медии, печатни и електронни издания  до приключване на конкурса – 15.09.2022 г. 2) С участието в конкурса всеки участник, автор на стихове, предоставя правото на Фондация „Астика”, като организатор на конкурса, да публикува безусловно конкурсна творба, както и да ги публикува в годишния печатен алманах „Моето синьо лято” за 2022 г., в интернет и на електронен формат. 3) Фондация „Астика“ в качеството си на организатор на Националния конкурс „Моето синьо лято“ си запазва правото да ползва и публикува заявените за участие конкурсни творби, като всеки участник с изпращането си в конкурса се съгласява с това. 4) Организаторът на конкурса си запазва правото да селектира творбите, които ще бъдат одобрени за публикация в печатния годишен алманах „Моето синьо лято“ в съответствие с препоръките на националното жури.

Специфики: младежи от 15 до 29 години, възрастни над 29 години (30+)

Официална страница: http://astika.eu/ и линк за кандидатстване: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe0FeXAb57T1YFyaG1P3rkJWR7jWgN3E_Pd48niJC16aqVV3Q/viewform

 

За деца:

 

Ученически конкурс за стихотворение или разказ/приказка на тема: Боси по покривите

 Жанр: стихотворение, разказ, приказка

Срок: до 30.06.2022 г.

Награда: –

Участие: изпращане на творбите на: spisanie.zapetaya@gmail.com

Специфики: Всеки ученик може да участва с по една художествена творба за всяка категория. Произведенията трябва да са максимум три страници на Word, с размер на шрифта 12.

Официална страница:

 

Конкурс по творческо писане – за ученици от 5 до 12 клас от Фондация “Седем музи”

Жанр: есе на тема „Какъв е моят съвременен герой?

Срок: до 26.08.2022 г.

Награда: първа, втора и трета награда, както и поощрителни грамоти.

Участие: изпращане на творбите на: sevenmuses1@gmail.com.

Специфики: за ученици от V до VIII клас и ученици от IX до XII клас. Материалите да са в обем до 3 страници във формат Times New Roman, 12. Творбите да се подпишат с трите имена на автора, да се посочи възраст и телефон за връзка.

Официална страница: ТУК.

 

Конкурс за млади автори НЕКА ДА Е ЛЯТО!

Жанр: летни разкази, спомени, стихове, карикатури

Срок: до 30.09.2022 г.

Награда: Най-добрите текстове и рисунки ще бъдат публикувани на страниците на „Стършел“, както и в блога на конкурса – https://starshelite.blog.bg/ Всички публикувани във вестника текстове и карикатури ще бъдат хонорувани. Победителят в конкурса ще получи грамота и парична награда от сто лева.

Участие: Изпращане на творбите на адрес: София 1000, пл. „Славейков“ № 4, в. „Стършел“, за конкурса Или на електронна поща starshel.priateli@gmail.com.

Специфики: конкурсът е за за млади автори.

Официална страница: ТУК.

 

Младежки конкурс за поезия „Отражения“

Жанр: поезия

Срок: до 20.06.2022 г.

Награда: предметна

Участие: младежи на възраст от 15 до 29 години. Стиховете трябва да бъдат изпратени на електронна поща: mcd.konkurs@gmail.com или на адрес: Младежки център – Добрич пл. Стария орех 1, п.к. 15 гр. Добрич, 9300 за Младежки конкурс за поезия „Отражения“

Специфики: Всеки участник може да изпрати до 2 непубликувани до този момент стихотворения на тема: “Отражения”. Изпратените творби трябва да съдържат: трите имена на автора, дата и година на раждане адрес за кореспонденция, телефон за връзка, електронна поща.

Официална страница:  ТУК.

 

15-и Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“

Жанр: художествена литература и журналистика

Срок: до 30.09.2022 г.

Награда: парична и поощрителни

Участие: за ученици от II до XII клас в 3 възрастови групи: до IV клас; от V до VII клас и от VIII до XII клас и в 2 раздела: художествената литература и журналистиката. Произведенията се изпращат на obdcki1@abv.bg или на адрес Русе – 7005, ул. „Околчица“ 9, ж.к „Здравец” (Общински детски център за изкуство и култура).

Специфики: В литературния раздел участието е с поезия или проза (разказ, приказка, до 2 стандартни страници, Times New Roman 12, междуредово пространство 1,5). Произведенията трябва да са подчинени на една от двете теми: „Ден без приятел до теб е като гърне без капчица мед на дъното” – Алън Милн „Мечо Пух” и „Само свободните души пеят” – Ангел Каралийчев.

В журналистическия раздел участието може да е индивидуално (с журналистическо есе, репортаж, интервю, коментар, фейлетон или друг публицистичен жанр) и колективно. Произведенията трябва да са подчинени на една от двете теми: „Дон Кихот, Дон Кихот, двойнико мой” – Асен Разцветников „Двойник” и „Целта на нашия живот е не да добруваме, а да добротворстваме” – Стоян Михайловски.

Официална страница: ТУК.

 

Литературен конкурс  „Вълшебното перце!“

Жанр: поезия

Срок: 15.09.2022 г.

Участие: Да се изпращат творби на електронния адрес на списание „Аз съм българче“ bulgarche@bulgarchе

Специфики: за деца и юноши

Награда:

Официална страница: ТУК.

638 Views
error: Content is protected !!