Виктория Бешлийска Глина

Среща с Виктория Бешлийска и романа ѝ “Глина”

На 5 юли (вторник) от 18:00 ч. в зала „Заседателна“ русенските читатели ще се срещнат с нашумялата млада писателка Виктория Бешлийска и нейната „Глина“.
Създадена от огъня на думите и пръстта на историята, „Глина“ е книга за любовта като съзидание и наказание. За ревността като проклятие. За мистичната сила на един майстор, който ведно с глината вае съдбата си.
Виктория Бешлийска е филолог по образование. Работила е като учител, редактор на художествена литература и се е занимавала професионално с маркетинг и реклама. В момента е отдадена изцяло на писането. Автор е на блога “По дирите на думите”, който наброява 60 хиляди последователи във фейсбук и има за цел да събира стари български думи, разпространявайки силата и енергията на родния език.
Дебютният ù роман – “Глина”, се превърна в най-четената книга в България за последните близо две години, като докосна сърцата на хиляди хора. Отличена е с наградите избор на книжарите на книжарница “Хеликон” за 2021 г, избор на читателите на предаването “Библиотеката” по БНТ за 2021 и европейска награда за дебют на Еврокон 2022.
Виктория Бешлийска е автор и на “Словник” – самобитен дневник, който започва с 90 архаични български думи, за да продължи с личните бележки на всеки, който вярва, че писането има пречистваща и преобразуваща сила.

Събитието във фейсбук: ТУК.

385 Views
error: Content is protected !!