Читателница

Среща на литклуб „Читателница“

Дъглас Адамс е писател, драматург, журналист и едно от най-популярните имена в световната фантастика. Всеки почитател на хумористичния жанр поне веднъж се е сблъсквал с творчеството на автора. Култовата история „Пътеводител на галактическия стопаджия“ започва живота си като радиокомедия през 1978 г., по-късно се превръща в „трилогия“ в пет книги, телевизионен сериал, няколко пиеси и комикси, компютърна игра и игрален филм през 2005 г.

Дъглас Адамс е роден през 1952 г. в Кеймбридж, Англия. През 1957 г. родителите му се развеждат и той отива да живее с майка си и по-малката си сестра в Брентуд, където получава средното си образование. През 1971 г. е приет в Сейнт Джонс Колидж в Кеймбриджкия университет, където получава бакалавърска степен по английска литература през 1974 г.

Още в Кеймбридж Дъглас Адамс се включва в комедийната група Футлайтс. По време на нейни представления в Лондон през 1974 г. той прави впечатление на Греъм Чапман, като за кратко двамата работят заедно и няколко скеча на Адамс са включени в „Летящият цирк на Монти Пайтън“. През следващите няколко години Адамс работи на различни места, за да се издържа, като инцидентно пише комедийни скечове за радиото и телевизията.

На 8 ноември от 18:00 ч. литературен клуб Читателница организира среща, за да опознаят автора и да попътуват заедно с Пътеводителя на Адамс.

Включете се в пилотната среща на „ЧИТАТЕЛница“ в Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Варна!

Валентин Попов-Вотан

Валентин Попов-Вотан

главен редактор

Валентин Попов е български писател, носител на редица значими национални и международни отличия за проза и поезия. Негови творби могат да се прочетат на български, английски и италиански.

www.val-popov.com

180 Views
error: Content is protected !!