Конкурсен глас: Декември 2023

Конкурсен глас: Декември 2023

Втори национален литературен конкурс „Забравеният език“

Жанр: поезия и проза

Срок: до 10 януари 2024 г.

Награда: грамоти и парични награди

Участие: на имейл magazine.litdesign@gmail.com

Специфики: Стихотворенията/разказите изпращайте във формат Times New Roman 12 pt./ A4. Във всеки прикачен файл посочете Вашите три имена, възраст и телефон за връзка.
Имейлът да е с тема: За конкурса „Забравеният език “.

За поредното литературно събуждане, издателството ще очаква от Вас, авторите да изпратите един свой разказ (до 8 страници) и/или до две стихотворения (без ограничение на обема). 

Няма ограничение за темата, жанра и възрастта на автора – единственото изискване е във всяка творба, написана на български език, да се използват думите, които ще откриете в линка по-долу. 

Източник: ТУК.

Семеен конкурс за коледна приказка!

Жанр: приказка – коледна – , творба от семейство

Срок: до 18.12.2023 г.

Награда: Ваучер за книги на стойност 100 лв.

Участие: Приказките се изпращат на: prikazkizapi@gmail.com с имената и възрастта на всеки от авторите. 

Специфики: Форматът избирате Вие, като могат да участват цели семейства, дете с родител, дете с баба/дядо. Колкото повече участници от семейството, толкова по-добре. Задължително да участва най-малко едно дете от семейството. Приказката да е до 3 (три) стандартни страници (1800 знака), шрифт Times New Roman, размер на шрифта 12.

Източник: ТУК.

Благодарявам – конкурс за благодарствени писма

Жанр: писмо

Срок: до 03 януари 2024

Награда: Във всяка група ще бъдат присъдени награди: първа – 200 лв., втора – 100 лв. и трета 50 лв. 

Участие: blagodarnost@gmail.com

Специфики: Искате да изкажете признателност към някого – напиши писмо! Ако някой е спасил живота Ви, ако Ви е подкрепял и помагал в моментите, в които сте се чувствали сами. Ако е вярвал във вас, дори когато Вие сте се съмнявали в собствените си сили. Ако Ви вдъхновява и все не Ви остава време да му го кажете или не знаете как – напишете писмо за благодарност. В конкурса могат да участват всички граждани на Сливен, които ще бъдат разпределени в три възрастови групи: ученици до 4-ти клас, ученици от горните класове и всички над тази възраст. Когато изпращате писмата, моля, не забравяйте да посочите трите си имена, възраст и телефонен номер. Авторите на отличените писма ще бъдат оповестени на 11.01.2024 г. – Денят на думата „Благодаря”.

Източник: ТУК.

Под върха 

Жанр: разказ – ненаграждаван

Срок: до 31 декември 2023 г.

Награда: –

Участие: Разказът се изпраща през приложена форма за изпращане, вижте линка по-долу.

Специфики: Текстовете не трябва да надхвърлят обем от 10 стандартни машинописни страници (18 000 символа с интервалите). Авторите могат да участват с повече от един разказ. Всички изисквания за участие можете да видите в линка по-долу.

Източник: ТУК.

Детски

Световен конкурс за детско хайку „Семейство“

Жанр: хайку

Срок: до 15.01.2024 г.

Награда: награждаване в Токио, парична награда

Участие: Хайку могат да се изпращат на адрес: Български хайку съюз, п. к. 501 София – 1000, България. Всички подробности за конкурса можете да видите в линка по-долу.

Специфики: За деца, който са на възраст под или на 15 години.

Източник: ТУК.

УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС “МОЕТО УЧИЛИЩЕ – ДВОРЕЦ НА ЗНАНИЯ И НЕЗАБРАВИМИ МИГОВЕ”

Жанр: литература и фотография

Срок: до 5 януари 2024 г.

Награда: грамоти и материални награди

Участие: Творбите за участие в конкурса изпращайте на hristov_it@abv.bg. Литературните произведения изпращайте в електронен формат, със следните изисквания към оформлението: до 500 думи, размер A4, шрифт Times New Roman 12 pt, редова разредка 1,5, двустранно подравнен текст. Задължително посочете жанра на творбата. В класирането няма да участват литературни творби и снимки, в които се открие плагиатство! Бъдете оригинални и креативни! Комисия от специалисти ще отличи най-добрите фотографии и литературни творби, и ще присъди първо, второ и трето място за всяка категория в двете възрастови групи. Участниците в конкурса, следва да декларират съгласието си за използване на авторското право на творбите им за кампании и инициативи свързани с конкурса, чрез попълване на декларацията за участие в конкурса. Няма да се оценяват творби, към които няма приложена декларация. Декларацията можете да свалите от линка https://su-tsarevo.com/novini/konkurs-vav-vrazka-sas-110-godini-ot-sazdavaneto-na-su-n-y-vapcarov.html

Специфики: За ученици от 5 до 12 клас.

Участие: Творбите за участие в конкурса изпращайте на hristov_it@abv.bg

Източник: ТУК.

Виктория Баръмова

Виктория Баръмова

главен редактор

Български автор

https://www.facebook.com/windtalkswithyou

622 Views
error: Content is protected !!