dyui-koteto-ot-malkata-provintsialna-biblioteka--koeto-trogna-sveta-31

“Дюи: Котето от малката провинциална библиотека, което трогна света“ от Вики Майрън

Корица        Мека

Страници    288

Размери     13.50 / 20.00 / 2.40 cm

Тегло          0.296 kg

ISBN           9789543651849

Издателство Еднорог

 

Всеки, който ме познава знае че, обичам всички видове животни и се разбирам идеално с тях. (Тук изключваме голите охлюви. Бъррррррр.)

Обаче най-добре се разбирам с котките. Така че, не обръщайте внимание, ако се появи още някое и друго ревю с включени мъркащи топки косми. Нормално е за мен.

Та…

Да започваме.

Представям ви една трогателна история, която на моменти ме развеселяваше, на моменти ми се напълваха очите със сълзи.

Историята за “Дюи: Котето от малката провинциална библиотека, което трогна света“ от Вики Майрън. Всъщност, цялото име на този оранжев котарак е Дюи Рийдмор Букс.

Сладко, нали?

Цялата книга се върти около двама главни герои – Дюи и малката  библиотека в Спенсър, Айова.

Малкият пухкавелко бива открит в една зимна сутрин в кутията за връщане на книги на библиотеката. Премръзнал и уплашен, той е спасен от директорката и работещите в библиотеката. Е, от тук започва история, която може да разтопи всеки. Дюи работи неуморно и става любимец не само на персонала, но и на целия град. Има строг режим, описан в детайли, които са абсолютно описание на котешкия нрав. Разбира се, че книгата не ти дава само и единствено историята за Дюи. Тук идва и част от личната история на Вики Майрън, но по ненатрапчив начин. Защото след всички несгоди и прищевки на съдбата, тя съумява да се задържи цяла единствено и благодарение на Дюи. Цели 18 години, един котарак привлича вниманието и дарява с усмивка всички посетители на библиотеката. Няма да разкривам повече подробности.  Неговите приключения  са описани с много любов от Вики Майрън и е факт, че има цяла част в уеб сайта на спенсървилската библиотека, посветена на него.  Ето го и него: https://web.archive.org/web/20120723092130/http://www.spencerlibrary.com/dewey.shtml

А, само да не пропусна – Дюи си има и собствен сайт: www.deweyreadmorebooks.com

Ако изпитвате любопитство- разгърнете книжката. Не е много голяма, не е натоварваща, но за сметка на това е емоционална.

Няма да съжалявате.

315 Views
error: Content is protected !!