Топ 3 Романтика за 2021

Топ 3 Романтика за 2021

НАЙ-ДОБРИТЕ В ЖАНРА ЗА 2021

 

1. People We Meet on Vacation by Emily Henry  / „Хората, които срещаме на почивка“, от Емили Хенри

Резюме:

Попи и Алекс. Алекс и Попи. Те нямат нищо общо. Тя е диво дете; той носи бежови панталони. Тя има ненаситна страст към странстване; той предпочита да си стои вкъщи с книга. И някак си, от споделеното пътуване от дома до колежа преди много години, се оказва съдбоносно и те вече са най-добрите приятели. През по-голямата част от годината те живеят далеч един от друг – тя е в Ню Йорк, а той в малкия им роден град – но всяко лято, в продължение на десетилетие, те си вземат една великолепна седмица на почивка заедно.

Допреди две години, когато  всичко се срива. Оттогава не си говорят.

Попи има всичко, което може да иска, но е затънала в коловоз. Когато някой я попита кога за последно е била истински щастлива, тя без съмнение знае, че това е било на онова злополучно, последно пътуване с Алекс. И така, тя решава да убеди най-добрия си приятел да отидат на още една ваканция заедно .Като по чудо, той се съгласява.

Сега тя има седмица, за да оправи всичко. Само ако можеше да заобиколи една голяма истина, която винаги е стояла тихо в средата на тяхната привидно перфектна връзка. Какво може да се обърка?

От автора на бестселъра на New York Times Beach Read, искрящ нов роман, който ще ви остави с топлото, мъгливо сияние, обикновено запазено за най-добрите ваканции.

„Не мисля, че знаех, че съм самотен, докато не те срещнах.“

„Но повечето от нас сме твърде уплашени дори да попитаме какво искаме, в случай че не можем да го имаме.“

„Понякога ми се струва, че дори не съм съществувала преди това. Все едно ти си ме измислил.”

 

За Автора:

Емили Хенри пише истории за любовта и семейството както за тийнейджъри, така и за възрастни. Учи творческо писане в Hope College и вече несъществуващия Нюйоркски център за изкуство и медийни изследвания.

 

2.

The Love Hypothesis by Ali Hazelwood / „Любовна хипотеза“ от Али Хейзълууд

Резюме

Като трета година Ph.D. кандидат, Олив Смит не вярва в трайните романтични връзки – но най-добрата ѝ приятелка вярва и това я вкара в тази ситуация. За да се убеди, че Ан като излиза по срещи е на път да живее дълго и щастливо, а Олив ще са нужни повече от джедайски трикове с размахване на ръце: Учените изискват доказателства. И така, като всеки уважаващ себе си биолог, Олив изпада в паника и целува първия мъж, когото вижда.

Този човек не е кой да е, а Адам Карлсен, млад избухлив професор – и известен задник. Ето защо Олив е положително разстроена, когато управляващият лабораторен тиранин на Станфорд се съгласява да запази шарадата ѝ в тайна и да бъде нейно фалшиво гадже. Но когато голяма научна конференция се обърква, поставяйки кариерата на Олив под залаха, Адам я изненадва отново с непоколебимата си подкрепа и още по-непреклонни…плочки на корема.

Изведнъж техният малък експеримент изглежда опасно близо до изгаряне. И Олив открива, че единственото по-сложно нещо от хипотезата за любовта е да постави собственото си сърце под микроскоп.

 

„Започвам да се чудя дали това е да си влюбен. Да се съгласяваш да се разкъсаш на парчета, за да може другият човек да остане цял.“

„Но ти си. Ти си заслужаваш всички тези проблеми. Струва си да мина през шибан огън за теб. Не виждаш ли това?“

„Вече не си сам. Сега сме ти и аз. Ние сме заедно в това и ще се справим.

 

За Автора

Елена Армас е автор на бестселъра на New York Times и USA Today „Испанската любовна измама“ и последвалия го „Американски експеримент със съквартиранти“. Тя е испанска писателка, самопризнала се безнадеждна романтичка и за голям ужас на г-н Б, горда събирачка на книги.

След години на поглъщане на HEAs и говорене (добре, хубаво, крещене) без прекъсване за тях, тя най-накрая направи скок и решава да създаде някои свои собствени.

Тя се надява, че тези истории ще накарат сърцето ви да подскочи един-два удара, дланите ви да се изпотят, а бузите ви да се изчервят в онова розово розово, което кара другите хора да искат да надникнат в страницата, която четете.

 

Бонус 2

Act Your Age, Eve Brown by Talia Hibbert / „Дръж се подобаващо, Ив Браун“ от Талия Хибърт

Резюме

Най-вятърничевата от сестрите Браун, се сблъсква с живота на напрегнат собственик на B&B и го кара да си падне тежко – буквално.

Ив Браун е направо сертифицирана бъркотия. Колкото и да се стреми да постъпва правилно, животът ѝ винаги върви ужасно погрешно – така че тя се отказа от опитите. Но когато нейният личен хаос проваля скъпа сватба (някой трябваше да освободи тези бедни гълъби), родителите ѝ теглят чертата. Време е Ив да порасне и да се докаже – въпреки че не е напълно сигурна как…

Джейкъб Уейн се държи под контрол. Винаги. Собственикът на проспериращ малък хотел, той е на мисия да доминира в индустрията на гостоприемството и не очаква нищо по-малко от съвършенство. Така че, когато лилавокосо торнадо от жена се появява изневиделица, за интервюто за свободната му позиция готвач, той ѝ казва бруталната истина: няма шанс, по дяволите. Тогава тя го блъска с колата си – уж случайно. Да правилно.

 

Сега ръката му е счупена, пансионът му няма достатъчно персонал, а опасно непредвидимата Ив пърха наоколо, опитвайки се да помогне. Не след дълго тя проникна в работата му, в кухнята му и в допълнителната му спалня. Джейкъб мрази всичко това. Или по-скоро би трябвало. Слънчевата, хаотична Ив е неговият вроден враг, но колкото по-дълго тези двама врагове прекарват в близост, толкова повече тяхната враждебност се превръща в нещо друго. Подобно на Ив, топлината между тях е невъзможно да се пренебрегне – и тя разтапя мразовитата черупка на Джейкъб.

 

„Красивият мъж е страховита опасност за всички, освен за себе си.“

„Не. Ти си божествен. Невъзможно е да се наситиш. Може би някои хора не биха се съгласили, но тези хора нямат особено значение, защото ти си мой.“

„Тя се засмя и това беше като малки мехурчета слънчева светлина, изскачащи върху кожата му.“

За Автора

Талия Хибърт е автор на бестселъри на New York Times и USA Today, която живее в спалня, пълна с книги. Предполага се, че има свят отвъд тази стая, но той все още не е събудил достатъчно интерес, за да си струва да се проучи.

Тя пише секси, разнообразен романс, защото вярва, че хората с маргинализирани идентичности се нуждаят от честно и позитивно представяне. Интересите ѝ включват красота, нездравословна храна и ненужен сарказъм. Тя също така от време на време разказва за романтичния жанр онлайн.

Талия публикува сама чрез Nixon House и е представлявана от Кортни Милър-Калихан в Handspun Literary.

 „И тогава ще дойда, ще те намеря и ще се погрижа за теб.“ – Адам“

„Иска ми се да можеш да се видиш така, както те виждам аз.“

 

За Автора

Аз съм Али и пиша съвременни романтични романи за жените в STEM и академичните среди. Обичам котки, тече шоколад и странични конски опашки. В момента също се уча да плета на една кука, така че може да се каже, че съм супер заето момиче с интензивен и вълнуващ живот!

Използвам Goodreads само като четец, за да рецензирам и рекламирам книги, които съм харесала (много от тези книги са ARC, получени от колеги автори).

 

3. One Last Stop by Casey McQuiston / „Една последна спирка“ от Кейси МакКуистън

Резюме

От автора на бестселъра на New York Times Red, White & Royal Blue идва нова романтична комедия, която ще спре дъха на читателите…

За циничната двадесет и три годишна Август преместването в Ню Йорк трябва да докаже нейната правота: че неща като магия и кинематографични любовни истории не съществуват и единственият умен начин да живееш през живота е сам. Тя не може да си представи как чакащите маси в 24-часова закусвалня с палачинки и преместването с твърде много странни съквартиранти биха могли да променят това. И със сигурност няма шанс нейното пътуване с метрото да е нещо повече от ежедневно блъскане през скуката и електрическите повреди.

Но тогава във влака се появява едно прекрасно момиче.

Джейн. Ослепителна, очарователна, мистериозна, невъзможна Джейн. Джейн с нейните кръшна коса и мека усмивка, появяваща се в кожено яке, за да спаси деня на Август, когато има най-голяма нужда от това. Увлечението на Август в метрото се превръща в най-добрата част от деня ѝ, но много скоро тя открива, че има един голям проблем: Джейн не изглежда просто като пънк рокер от старата школа. Тя буквално е изместена във времето от 70-те години на миналия век и Август ще трябва да използва всичко, което се е опитала да остави в собственото си минало, за да ѝ помогне. Може би все пак е време да започнем да вярваме в някои неща.

One Last Stop на Кейси Маккуистън е вълшебен, секси романс писан с много любов, в който невъзможното става възможно, докато Август прави всичко по силите си, за да спаси момичето, изгубено във времето.

 

„Понякога смисълът е да си тъжен, Август. Понякога просто трябва да го почувстваш, защото заслужава да бъде усетено.”

“Боже мой. Тя буквално скъси влака, защото беше възбудена… Тя е икона“

„Ти си най-важният човек, когото съм срещала“, казва тя. „И изобщо не трябваше да те срещам.“

 

За Автора:

Кейси Маккуистън е автор на бестселъри на New York Times на романтични комедии и любител на пайове. Тя пише истории за умни хора с лоши обноски, които се влюбват. Родена и израснала в южна Луизиана, сега тя живее в Ню Йорк със своя пудел Пепър.

 

 

Бонус 1

The Spanish Love Deception by Elena Armas / Измамата на една испанска любов

от Елена Армас

Резюме

Каталина Мартин отчаяно се нуждае от гадже за сватбата на сестра си. Особено след като малката ѝ бяла лъжа за американския ѝ приятел излезе извън контрол. Сега всички, които тя познава – включително бившият ѝ и неговата годеница – ще бъдат там и то нетърпеливи да се срещнат с него.

Тя разполага само с четири седмици, за да намери някой, готов да прекоси Атлантика и да ѝ помогне в измамата. Полетът от Ню Йорк до Испания не е кратък и буйното й семейство няма да бъде лесно за заблуждаване.

Появява се Арън Блекфорд – нейният висок, красив, снизходителен колега – който изненадващо предлага да се намеси. Тя предпочита да откаже; никога не е имало по-утежняващ, кипващ кръвта и непоносим човек.

Но Каталина е отчаяна и с наближаването на сватбата Арън изглежда най-добрият ѝ вариант. И тя започва да осъзнава, че той може да не е толкова ужасен в реалния свят, колкото е в офиса.

 

„Усещам те завършен когато си в ръцете ми. Усещам те като мой дом.”

„Но ти си. Ти си заслужаваш всички тези проблеми. Струва си да мина през шибан огън за теб. Не виждаш ли това?“

„Вече не си сам. Сега сме ти и аз. Ние сме заедно в това и ще се справим.

 

За Автора

Елена Армас е автор на бестселъра на New York Times и USA Today „Испанската любовна измама“ и последвалия го „Американски експеримент със съквартиранти“. Тя е испанска писателка, самопризнала се безнадеждна романтичка и за голям ужас на г-н Б, горда събирачка на книги.

След години на поглъщане на HEAs и говорене (добре, хубаво, крещене) без прекъсване за тях, тя най-накрая направи скок и решава да създаде някои свои собствени.

Тя се надява, че тези истории ще накарат сърцето ви да подскочи един-два удара, дланите ви да се изпотят, а бузите ви да се изчервят в онова розово розово, което кара другите хора да искат да надникнат в страницата, която четете.

 

Бонус 2

Act Your Age, Eve Brown by Talia Hibbert / „Дръж се подобаващо, Ив Браун“ от Талия Хибърт

Резюме

Най-вятърничевата от сестрите Браун, се сблъсква с живота на напрегнат собственик на B&B и го кара да си падне тежко – буквално.

Ив Браун е направо сертифицирана бъркотия. Колкото и да се стреми да постъпва правилно, животът ѝ винаги върви ужасно погрешно – така че тя се отказа от опитите. Но когато нейният личен хаос проваля скъпа сватба (някой трябваше да освободи тези бедни гълъби), родителите ѝ теглят чертата. Време е Ив да порасне и да се докаже – въпреки че не е напълно сигурна как…

Джейкъб Уейн се държи под контрол. Винаги. Собственикът на проспериращ малък хотел, той е на мисия да доминира в индустрията на гостоприемството и не очаква нищо по-малко от съвършенство. Така че, когато лилавокосо торнадо от жена се появява изневиделица, за интервюто за свободната му позиция готвач, той ѝ казва бруталната истина: няма шанс, по дяволите. Тогава тя го блъска с колата си – уж случайно. Да правилно.

 

Сега ръката му е счупена, пансионът му няма достатъчно персонал, а опасно непредвидимата Ив пърха наоколо, опитвайки се да помогне. Не след дълго тя проникна в работата му, в кухнята му и в допълнителната му спалня. Джейкъб мрази всичко това. Или по-скоро би трябвало. Слънчевата, хаотична Ив е неговият вроден враг, но колкото по-дълго тези двама врагове прекарват в близост, толкова повече тяхната враждебност се превръща в нещо друго. Подобно на Ив, топлината между тях е невъзможно да се пренебрегне – и тя разтапя мразовитата черупка на Джейкъб.

 

„Красивият мъж е страховита опасност за всички, освен за себе си.“

„Не. Ти си божествен. Невъзможно е да се наситиш. Може би някои хора не биха се съгласили, но тези хора нямат особено значение, защото ти си мой.“

„Тя се засмя и това беше като малки мехурчета слънчева светлина, изскачащи върху кожата му.“

За Автора

Талия Хибърт е автор на бестселъри на New York Times и USA Today, която живее в спалня, пълна с книги. Предполага се, че има свят отвъд тази стая, но той все още не е събудил достатъчно интерес, за да си струва да се проучи.

Тя пише секси, разнообразен романс, защото вярва, че хората с маргинализирани идентичности се нуждаят от честно и позитивно представяне. Интересите ѝ включват красота, нездравословна храна и ненужен сарказъм. Тя също така от време на време разказва за романтичния жанр онлайн.

Талия публикува сама чрез Nixon House и е представлявана от Кортни Милър-Калихан в Handspun Literary.

388 Views
error: Content is protected !!