Резултати от конкруса "Свята и чиста република" 2023

Резултати от конкурса “Свята и чиста република”

Благодарим на всички, които се включиха в литературния конкурс “За чиста и свята република” – конкурс, който направихме в партньорство с ПП “Пряка демокрация”. 

„Ако някой презре и отхвърли предначертаната държавна система демократска република и състави партии за деспотско-тиранска или конституционна [в смисъл монархична] система, то и такива ще се считат за неприятели на отечеството ни и ще се наказват със смърт.”

Из “Писма и документи”, Васил Левски

„Нека сяка народност, както и секи човек, очува своята свобода и да се управлява по своята собствена воля.” 

Васил Левски

Конкурсът беше опит за провокация за вас – творящите хора, и възможност – всички заедно да се замислим за истинското наследство на светлия образ и национален герой – Васил Левски, неговите думи, неговите действия и неговите съвети. 

Журито

Тричленното жури получи над четиридесет разказа, което за първо издание на конкурс, е отличен показател за интереса на пишещото общество. 

Журито, в лицето на Петър Клисаров (ПП “Пряка демокрация”), Виктория Баръмова – поет и писател, редактор на “ЛитДизайн” и Валентин Попов – писател, прочетоха разказите и всеки (независимо от останалите) постави оценката си по редица критерии, които издателство “ЛитДизайн” ползва, за да обективизира максимално класирането. 

Резултатите

Журито взе решение да не връчва първа награда в първото си издание на конкурса за проза “За чиста и свята република”, поради недостигнат точков актив от оценките в различните критерии.

Обявява:

Втора награда – един отличен 

Трета награда – двама отличени

Тримата отличени ще получат грамоти и парични награди.

И така….: 

На трето място са класирани:

Милен Нанков за разказа си – “Поп Кръстю”

и

Валентин Никифоров (a.k.a. Контадин Кременски) за разказа си – “Популизмът, ракетите и изборите”. 

На второ място се класира:

Мария Раднева за разказа си – “За чиста и свята република”. 

Отново благодарим на всички участници! 

Тримата отличени ще получат грамотите си по имейл.

Напомняме Ви, че в момента издателството провежда конкурса “Забравеният език” 2023 – ще се радваме да се включите в него

384 Views
error: Content is protected !!