Кармен Мишу пред варненска публика

Представяне на „Балканска сага“ от Кармен Мишу

Представяне на „Балканска сага“ от Кармен Мишу

Кармен Мишу е вече известно име в българския литературен живот. Автор е на „Нестинарка“ (2008, Захарий Стоянов), „Синият фургон“ (2009, Захарий Стоянов), „Балканска сага“ (2006, Захарий Стоянов) и „Тангра и неговият син“ (2011, Жанет 45).

“Хората никога не са могли да докоснат с ръце таланта и да го подчинят на желанията си, затова едничкият им порив открай време е бил да го унищожат. За да не им напомня за незнанието и мрака, в който живеят.”

из „Тангра и неговият син

 

Кармен Виктор Мишу-Бойчева e родом от гр. Видин, където завършва Френска езикова гимназия. Следва медицина в Букурещ, а от 1996 до 2002 работи в Националния център по заразни и паразитни болести – гр. София като научен сътрудник ІІІ ст. в областта на епидемиологията. През 2009 г. завършва фармация в Констанца, Румъния. Владее писмено и говоримо френски, румънски, английски и руски.
Името на нейното семейство по бащина линия е Мишас, но с течение на времето и според страната, става Мишу. Баба ѝ и дядо ѝ са етнически гърци, които емигрират в средата на тридесетте години на ХХ век в Румъния.

Читателски клуб „Орбита“ кани любителите на писаното слово на представяне на „Балканска сага“ на 15.01.2023 /неделя/ от 13:00 ч. – гр. Варна, бул. „Цар Освободител“ 88.

Заповядайте и не забравяйте да следите официалното събитир ТУК.

283 Views
error: Content is protected !!