ПРЕДСТАВЯНЕ НА НОВИЯ КОМИКС “СПАРТАК. ЛЕГЕНДАТА 2”

Представяне на новия комикс “Спартак. Легендата 2”

ПРЕДСТАВЯНЕ НА НОВИЯ КОМИКС “СПАРТАК. ЛЕГЕНДАТА 2”


Комикс-адаптациите по романи са прочути по цял свят и се продават като топъл хляб.
Български такива почти нямаше…
Романи, написани по прочути комикси, се издават по цял свят и се търсят като топъл хляб на промоция.
Български такива нямаше никак…

Доскоро…

Представяме ви СПАРТАК. ЛЕГЕНДАТА – ПЪРВИЯ БЪЛГАРСКИ КОМИКС ПО РОМАН И РОМАН ПО КОМИКС! Т. е. новата книга на базилевса на арт изненадите Теодор Манолов! Необичаен и, вече можем да кажем, много успешен творчески експеримент, написан по идея от някогашния бестселър СПАРТАК от списание ДЪГА и илюстриран от самия автор с малка помощ от добри приятели – известни наши дигитални артисти. Културология, маскирана в екшън, и патриотична история за нашите древни предци траките, поднесена като приключенска картинна сага, сиреч нещо, невиждано по нашите земи досега.

Ще има авторско четене на откъси от романа, спечелил финансова подкрепа от Национален фонд КУЛТУРА, но и авторска визия – съответстващите на сюжета илюстрации от комикса, спонсориран и издаден от Исторически парк, музика, пак от автора, автографи върху Първа и Втора книга от СПАРТАК. ЛЕГЕНДАТА, сигнирани авторски принтове и картини и, познавайки автора, смятаме, навярно още авторски изненади. Носете си любознателността, родолюбието и афинитета към експеримента в изкуството, другото е от нас.

Чакаме ви в 19 часа на 8 юни 2023 година в „ДОСАМИ“ на ул. „Искър“ 16 Б (на ъгъла с Будапеща 18), в древния тракийски град Сердика, сиреч София, в земята Перке, сиреч България!

Линк към събитието във фейсбук: ТУК.

 

502 Views
error: Content is protected !!