Поетите на любовта

Поетите на любовта

Да посрещнем Св. Валентин 2024 със стиховете на най-обичаните поети на любовта, включени в най-новите им книги.

14-и февруари е денят, в който по български обичай честваме любовта и виното. Независимо кой какво ще реши да отбележи като празник в личния си календар, на 12-и февруари от 18:30 часа във фоайето на втория етаж на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ ви очаква истинско пиршество за душата.

Поетите на любовта

Поетите на любовта

Обичаните поети Маргарита Петкова и Добромир Банев отново са в творчески тандем. Под форма на поетичен диалог двамата ще представят избрани стихотворения от най-новите си книги: Маргарита Петкова – „Бели нощи“ и „Още бели нощи“, Добромир Банев – „Всички дни ще се казват неделя“, както и съвместната „Абсурдни времена“. Премиерите на тези книги се превърнаха в големи литературни събития, но ако сте били възпрепятствани тогава да станете част от тях, сега имате нова възможност да се срещнете с любимите автори.

На събитието ще бъде и първото официално представяне на изящния том „Крадец на обич“ на незабравимия Евтим Евтимов, където са включени най-популярните му стихове, както и последните му, написани преди той да си отиде от този свят. В събитието ще участва и неговият син – поетът Венко Евтимов. Литературният критик и издател Пламен Тотев ще разкаже интересни истории, свързани с творческия път на Евтимов, както и за работата си като съставител на „Крадец на обич“.
Маргарита Петкова и Добромир Банев – както винаги – с радост ще споделят свои интересни съвместни преживявания пред публиката.

Поетите на любовта

Книгите ще могат да бъдат закупени на място и всеки желаещ ще получи автограф от двамата автори – за себе си или за любим човек, когото иска да зарадва за празника с едни от най-хубавите български стихове, възпяващи любовта.

Входът на събитието е свободен.

Валентин Попов-Вотан

Валентин Попов-Вотан

главен редактор

Валентин Попов е български писател, носител на редица значими национални и международни отличия за проза и поезия. Негови творби могат да се прочетат на български, английски и италиански.

www.val-popov.com

169 Views
error: Content is protected !!