Победител януари и нова тема за февруари

Януарската тема на конкурса Страшен разказ в две изречения събра рекорден брой автори: цели 84, които сътвориха 126 парчета ужас на тема Още едно/една/веднъж.

Освен много на брой, разказите бяха и МНОГО ДОБРИ, което наложи избирането на не един, а цели 3-ма победители и 9 отличени творби, за разлика от обичайните 4.

Първото място си делят по братски следните автори:

Peter Vlaikov:
Когато нещото, в което се бе превърнала сестра ми, изтръгна ножа от гърлото си, облиза кръвта и тръгна към мен, панически се прехвърлих във времето с последния заряд на хрономодулатора. Вселената се пръсна на пиксели и пресътвори, а щом отворих очи да разбера кога съм, видях как нещото, в което се бе превърнала сестра ми, изтръгна ножа от гърлото си, облиза кръвта и тръгна към мен.
***
Димитър Цолов Доктора:
„Мисля, че имаш нужда от още едно питие“ – заяви мъжът пред умивалника и отвори ново пакетче с препарат за отпушване на канали. Другият мъж, пристегнат с ремъци по гръб върху плота на кухненската маса жално измуча, а от фунията, забучена в гърлото му, се надигна кървава пяна…
***
Filip Zuberski:
След като жена ми отрови собствената ни дъщеря от ревност към мен, реших да я удавя във ваната, в която бяхме прекарвали незабравими мигове заедно. Натиснах главата й под водата, гледах как гейзер от балончета се пукат над нея, докато тя маха настойчиво с ръце, сякаш иска да каже нещо, само за секунда, „обичам те“ може би, заради това я извадих и се заслушах, а тя само се изплю и каза твърдо: „Пак!“.
Както винаги, победителите ще получат за награда книги по избор от най-новите издания на Издателска къща БАРД.

Другите разкази, които намерихме за интересни, завършени и в същото време ужасяващи, са:

Дени Методиев
Докато гледаха замечтано новогодишната заря, той се обърна към нея, протегна ръка, хвана я нежно за рамото и я бутна от балкона, гледайки как се размазва с трясък върху новия автомобил на съседа, с който вчера разбра, че му бе изневерила. Докато анализираше емоциите си, вариращи от неописуем шок до неконтролируема радост, чу гласа й някъде зад себе си „Хареса ми, хайде пак!“.
***
Mariela Nankova
Още един и още един, и още един. Майката разлепяше обявите със снимката на липсващите близнаци, без да подозира, че лепилото, с което съседката ѝ услужи, е направено от костите им.
***
Yani Marinova
Малкият Томи искаше червената пухкава панда повече от всичко на света, но приемните му родители отказваха да му я купят. Той за пореден път взе нещата в свои ръце и ги уби без да му мигне окото, с надеждата да го изпратят при друго семейство, което да му подари пандата.
***
Ralica Babakova
Забелязах я с крайчеца на окото си, беше странно такова малко момиче да е на детската площадка по това време на нощта, въртеше се на въртележката и повтаряше нещо. Приближих се – „Едно, две три умри, четири, пет, шест умри, седем, осем, девет, десет точно ти“ – заби поглед в мен и ме посочи с малкото си пръстче.
***
Дария Георгиева
Стоях в гаража, седнала на студената земя и се опитвах да разбера защо смахнатият мъж с нереално къдрава коса и очи с различен цвят, ме караше да удрям главата си в тухлата пред мен. „Още веднъж“ – опита се да изрече той, но не успя, защото я хвърлих по него, а в главата ми ехтеше въпросът „Кой е плачещият сега?!“…
***
Valentin Popov
– Съжалявам, но отново изгубихме бебето – съобщи с равен глас гинекологът.
След като я откараха от операционната, той се прибра в кабинета си с пакет в ръка, който прибра в хладилника, за да съхрани прясното и крехко месо за вечеря.
***
Emil Hristov
– Тате, тате.. виж колко са големи акулите! – каза сладко синът ми.
„Наистина са големи, сине“ казах аз, сдържайки сълзите си, придърпвайки го при мен на шофьорската седалка за последна прегръдка, преди да се счупят прозорците от налягането.
***
Григор Ганчев
След като започнаха песнопенията, той още веднъж обходи изпитите, измъчени лица на съкилийниците си с поглед и отново изреди молитвите си за всеки един от тях, въпреки че вярата беше избита от него много отдавна. Молеше се да изберат за жертвоприношението отново някого от тях, който и да е, само да не е той.
***
Kremena Yordanova
Още веднъж нощният влак София-Варна пристигна с по-малко пътници, отколкото беше тръгнал. Мнозина от тях преживяха най-кошмарната нощ в живота си.

Нова тема за февруари

Темата за страшен разказ в две изречения за февруари е Бутон. Тя е посветена на гениалния разказ на писателя Ричард Матисън, издаден през 1970г. и озаглавен „Button, Button“. В него се разказва за младо семейство, което получава по пощата кутия с бутон. Ако се престрашат да го натиснат, ще се случат две неща: някъде по света един непознат ще умре, а те ще получат чек за петдесет хиляди долара.

Именно тази злокобна сила на един обикновен бутон ни вдъхнови да изберем темата. Тя ще бъде актуална до края на месеца, а участия приемаме като коментар на страницата на конкурса или на мейл stra666en.razkaz@gmail.com.

 

38 Views
error: Content is protected !!