Победител октомври и нова тема за ноември

Скъпи любители на хоръра!

Месец октомври мина и е време на обявим победителя и отличените разкази от конкурса на тема IT.

Получихме общо 82 парчета ужасии от 61 автори, голяма част от които участващи за пръв път. Изборът на победител се оказа трудна задача, защото повече от един разказ ни хареса и като замисъл, и като изпълнение. До последно пренареждахме отличените разкази, докато класацията придоби следния вид:

Иван Пасков:

Когато принтерът в офиса за трети пореден път разпечата бял лист хартия с голям надпис в средата „тN ТPRБвA dА YМРЕɯ̯“ вместо скучния доклад за шефа, който пишех от няколко дена, бях по-скоро раздразнен, отколкото притеснен. Но малко се разтревожих, след като тъпата машина се опита да откъсне ръката ми, докато ѝ зареждах нов пакет хартия…

Авторът заема първото място и печели книга по избор от най-новите издания на Издателска къща БАРД за награда!

Другите разкази, които бяха добре структурирани, грамотни, в две изречения и по темата, са:

Дени Методиев:

Приглушената светлина се отразяваше в излъсканите и прилежно подредени прибори за хранене на масата, а пламъкът от запалена свещ играеше по празната чаша, която след минути щеше да се изпълни с червен елексир. Той беше безкрайно благодарен, че уговорените срещи в социалните мрежи се бяха превърнали в неизчерпаем източник на енергия и докато тези мисли изпълваха съзнанието му с блаженост, на вратата се позвъни – той стана от дивана, почеса се по люспестия си гръб и отвори…

***

Дени Методиев:

2078-ма година – човекът е приспособен да живее без храна и вода, благодарение на имплантирана технология, която улавя светлината от слънцето, влагата от въздуха и минералите от почвата. Захвърлен в средата на пустинята той беше спокоен, че ще оцелее, но в този момент усети, че съществото, което излезе от пясъка и пропълзя под кожата му, беше напът да прекъсне захранващия кабел.

***

Morgan Chipikov:

Денят, в който експерименталната, самообучаваща се програма за унищожаване на вредителите в една малка екосистема се свърза с глобалната интернет мрежа, предреши края на човечеството. Проблемът за биосферата на планетата Земя бяха хората и самоосъзналият се разум взе единственото решение – елиминиране.

***

Паулина Гегова-Карамфилова:

Андроидът натисна спусъка и с това уби последния човек на света. С бодра за робот крачка се запъти към космическия кораб – остана му единствено да намери и елиминира субект Нула, време беше да убие Господ…

***

Ивана Колева:

Тя получи поредно съобщение от мъжа с напълно черната профилна снимка, който непрестанно ѝ пишеше през последните месеци, както толкова много други мъже правеха постоянно. Този път обаче нещо ѝ подсказа да отвори съобщението и да види какво има да ѝ каже той, но вместо текстови съобщения, в чата откри само снимки – как тя се прибира от работа, как вечеря у дома и как спи в леглото си.

Нова тема за ноември

Новата тема за страшен разказ в две изречения е Пазаруване. Тя ще бъде актуална до края на месец ноември.

За да участвате, може да публикувате разказа си като коментар на страницата на конкурса или да го изпратите на мейл stra666en.razkaz@gmail.com.

202 Views
error: Content is protected !!