Победител март и нова тема за април

Страшен разказ в две изречения

В мартенското издание на конкурса Страшен разказ в две изречения участваха 44 автори със 101 изтории на тема Кожа.

Измежду всички тях избрахме две от творенията на автора с псевдоним Ridensium за печеливши:

Ridensium
Санитарят паркира линейката до магазинa с табела “Кукли” и влезе, мъкнейки с пъшкане хладилната чанта.
“Брат ми, казах ти – носи ги след 7-я месец, че виж как им е набръчкана кожата на тези!”
***
Ridensium
Животът е прекрасен, трагедиите в обществото са минало, имаме къща с басейн в подреден и озеленен квартал и със жена ми организираме идилични неделни барбекюта със съседите.
Така замечтан, приготвяйки салатата, се порязах без да искам и изтръпнах – кожата при разреза незабавно се слепи обратно, учуден натиснах внимателно с ножа, после повторих със замах, и пак, и пак … животът е прекрасен, трагедиите в обществото са минало.
Тези две хрумки му носят първото място и възможността да избере за своя награда книга от най-новите издания на Издателска къща БАРД.

Другите истории, които бяха по темата, в допустимия обем, с ясна идея и добро изпълнение, са:

Elica Liubomirova

Издателство “Литературен дизайн” всеки месец издаваше сборник със страшни разкази, но този месец книгата не достигна до читателите си.
Причината бе, че новото, луксозно издание, озаглавено “Страшен разказ в две изречения”, бе направено от стрити на прах човешки кости и изсушена човешка кожа.

***

Дени Методиев

Очите ѝ блестяха, а лицето ѝ сияеше, защото най-накрая се чувстваше истински щастлива.
Новият ѝ приятел ѝ бе направил най-хубавия подарък за 8 март – дамска чанта от естествена кожа, на която ясно личеше татуировката на бившия й.

 

***

Дени Методиев

– Готвим! – каза шеф Чикатило и десетимата участници се втурнаха в надпревара за най-вкусен печен бут с хрупкава кожа. Наградата беше помилване на доживотна присъда, а продукти не бяха осигурени.

 

***

Yani Marinova

Кожата й беше по-мека от коприна, подканваше те да я погалиш. Аз не бях по ласките и предпочетох да сложа част от нея в буркан, за да мога да я гледам.

 

***

Mariela Nankova

Беше му трудно да спре да оглежда създанието, под чиято съсухрена кожа нещо постоянно се движеше и това опъваше нервите му до краен предел.
Всичко в него се скъса и лудостта го завладя, когато ципата по цялото тяло на приближаващата гад се скъса на десетки места и от там го загледаха разноцветни очи.

Нова тема за април

Мирис/аромат.

Обонянието е едно от сетивата, на които разчитаме, за да се ориентираме във външния свят и да гарантираме оцеляването си. Някои миризми лекуват, други могат да са знак за отрова, а понякога неналичието на миризма води до бърза и неусетна смърт.

Ето защо ви предизвикваме да вплетете миризма или аромат по ваш избор в история на ужасите в две изречения или по-малко.
Най-опияняващата история ще спечели за награда книга по избор от най-новите издания на Издателска къща БАРД!
Темата ще бъде актуална през целия месец април, а участия приемаме като коментар на страницата на конкурса или на мейл stra666en.razkaz@gmail.com.
76 Views
error: Content is protected !!