Победител февруари и нова тема за март

Въпреки сравнително малкото участници – 34, те ни зарадваха с 62 наистина страшни истории
за разнообразни по предназначение бутони, отприщващи каскада от кръв, болка, смърт и разрушения.
Peter Vlaikov, който направи дебюта си в конкурса на януарската тема, участва и във февруарското издание с нови седем ужаса. Избрахме три от тях като доказателство, че той заслужава първото място и този път 😊:
Peter Vlaikov
Бунтът на човеколюбеца Луцифер беше почти успешен – заради него се наложи да натисне бутона и потопи под вода целия хилядолетен експеримент. Сега щеше да го накара да си плати – затворен в Геена, да посреща любимците си – хората, и с еони да ги гледа как горят, да слуша писъците им и да сънува недостъпния Еден!
***
Peter Vlaikov
Бутонът, който доктор Нойер намери в медицинския отсек на тежкия полярен ледоразбивач, беше съвсем обикновен, с изключение на любопитния надпис „Рестарт“. Когато мисълта „какво пък толкова“ надделя и той го щракна, двойките лабораторни животни изведнъж полудяха в клетките си – закрещяха, заудряха се в решетките и напълно заглушиха първите дъждовни капки на набиращия сила потоп.
***
Peter Vlaikov
Насили се отново да погледне към това, което бяха спасили докторите от мъжа ѝ – хриптящите дробове в отворения торс, опакованата в маски и тръби глава, единствената ръка и рамото, което свързваше тези парченца човек. Натисна бутона за изключване на животоподдържащата система и не след дълго дори равното „пиу“ на мониторите се измори и спря, но хрипът на дробовете продължи, а умоляващият поглед срещна нейният.
За награда, победителят ще получи книга по избор от най-новите издания на Издателска къща БАРД.

Другите разкази, които бяха по темата, в две изречения, с оригинална и добре поднесена идея, са:

Morgan Chipikov
Фотографията беше любимото му забавление, увлечение и страст, затова изумителният и необикновен фотоапарат, подарък от неизвестен почитател, предизвика буря от емоции и неустоимо желание да го изпробва на мига. Застанал пред огледалото, за да запечата паметния момент, с вълнение натисна бутона за заснимане и на фона на блесналата светкавица, фотоапаратът се взриви, откъсвайки му ръцете, кървави парчета от раздробения му череп обсипаха стените като някакъв странен сюрреалистичен тапет, a едно око и сгърчен остатък от език бавно се свлякоха по учудващо оцелялото огледало.
***
Яна Бурнева
Водещият на ТВ предаването обясни набързо правилата – който натисне пръв бутона, ще има право да отговори първи на въпроса, и така ще си осигури предимство. Борих се със зъби и нокти да натисна пръв, но не бях подготвен за ножа, опрян в гръкляна ми, и последвалия въпрос „От коя част от тялото си си готов да се лишиш първо?!“
***
Яна Бурнева
– Намали малко музиката! – изкрещя някой от събралата се за партито тълпа, явно с намерението, да произнесе пиянска реч.
Веднага натиснах бутона за намаляне, но нямаше резултат, затова натисках пак и пак, но музиката само се усилваше още и още, докато главите на всички присъстващи на партито не експлодираха в такт..
***
Alexander Peroshanov
-Нищо не чувам от тоя шум, какво каза?
Натиснах бутона за изключване на циркуляра, а съседът ми продължаваше да пищи неистово, завързан за масата, докато едва бях преполовил и другия му крак.

Нова тема за март

Кожа.
Одерете я, почистете я и я използвайте, за да ушиете от нея къс разказ на ужаса в две изречения или по-малко. Всякакви интерпретации са добре дошли.
Можете да използвате думата „кожа“ във всякакъв контекст, а най-оригиналният замисъл ще получи за награда книга по избор от най-новите издания на Издателска къща БАРД!
Темата ще бъде актуална през целия месец март, а участия приемаме като коментар на страницата на конкурса или на мейл stra666en.razkaz@gmail.com.
70 Views
error: Content is protected !!