Победител декември и нова тема за януари

Последната тема за разказ на ужаса в две изречения за 2022 година вдъхнови 29 автори, които създадоха 56 разказа на тема Гората.
Изборът на най-добър разказ беше наистина труден, предвид силната конкуренция, но един участник изпъкна със завършени, зловещи и оригинални творби, които му донесоха убедителна победа. Той се казва Дени Методиев и не за първи път печели конкурса, а това са разказите, с които спечели първото място:

Дени Методиев:
Той крачеше уверено в гората, изпълнена с полюляващи се трупове, а стъпките му потъваха в меката почва, напоена с телесни течности.
След последната световна криза, в гората на самоубийците бе изключително трудно да откиеш свободен клон, на който да завържеш примката си.
***
Дени Методиев:
Насочи се към две манатарки, сгушени в шумата до стар полуизгнил дънер, но изведнъж чу щракване и силна болка в глезена замъгли съзнанието му.
На сутринта кракът му още беше в капана, но от тялото нямаше и следа.
***
Дени Методиев:
Дървото го обгърна, а клоните му се впиха в него безжалостно, пробивайки плътта му и разкъсвайки вътрешностите му,
а след това го изхвърлиха върху огромно листо, което го загърна в пашкул и започна лакомо да го изсмуква.
Дървосекачите намаляваха, а гората растеше.

Другите разкази, които имаха завършена идея и добро изпълнение, са:

Filip Zuberski:
Двамата спряха след като вървяха вече час навътре в гората. Можеш ли да пазиш тайна, попита той, а гората мълчеше в знак на съгласие, докато той я заравяше с ръце.
***
Radoslav Kofelev:
Въпреки всичко, което се случваше през годините, никой не вярваше на старите хора, че гората е древна и там броди нещо от стари времена.
Ники повярва, но чак когато пред очите ѝ нещото изяждаше сърцето на сестричката ѝ.
***
Mariela Nankova:
Докато наблюдаваха през отвора на палатката странните хора, появили се изневиделица в гората посред нощ, те установиха, че пред очите им се извършва ритуал и щом приключи, дървото изскърца и проговори:
-Следващите са в палатката.
***
Цвети Ангелова:
Защо ѝ трябваше да влиза в гора, от която се чуват гласове, виждат се странни, призрачни образи, обвити в сенки и мъгла, но тя влезе, така и започна всичко – с изчезването ѝ, от онзи злощастен ден, който минеше покрай тази гора, не се завръщаше вкъщи.
Близките им твърдяха, че виждат образите на изчезналите в гората нещастници, в огледалата, че понякога дори чуват как ги викат от там, но сенките на изтерзаните им души винаги изчезваха, преди някой да успее да достигне до тях.

Нова тема за януари

Първата тема за 2023 година е Още едно/една/веднъж. Разказ на ужаса, съдържащ повтаряемост на действия или състояния, е валиден. Темата ще бъде актуална до края на месец януари.
За да участвате, може да публикувате разказа си като коментар на страницата на конкурса или да го изпратите на мейл stra666en.razkaz@gmail.com.
273 Views
error: Content is protected !!