Reading Time: < 1 minute

Мисли извън коловоза

Да се движим в коловозите на общоприетото е удобно и безпроблемно, но полезно ли ни е?

Дълго отсявах как да назова рубриката: „Рошави мисли“ или „Извън релсите“, или „Рошави мисли извън релсите“. Обичам да пътувам с влак, защото може умът свободно да се рее, удобно е да се четат книги(особено поезия), да се пише. Често се срещат уникални хора и разговорите с тях са паметно преживяване. Във влака можеш да играеш карти и дори няколко пъти съм свирила (признавам, малко е неудобно). И ако пътувайки се чувстваме свободни, то придържането към установени и построени от другиго коловози, когато творим е пречка.

Да се движим в коловозите на общоприетото е удобно и безпроблемно, но полезно ли ни е?

Творците постоянно се стремят да надникнат отвъд видимото, да се прехвърлят зад издигнатите стени, да разкрият миналото и да разгадаят бъдещето, да четат мисли, да чуят нечуваното, да видят невижданото. И накрая да го пресъздадат.

Целта на тази рубрика е да погледнем отстрани, да разклатим устоите и да разчупим клишетата. Няма да правим революции, а ще си задаваме въпроси. Обичайните твърдения мнения ли са, или факти. А дали е така? Това вярно ли е? Какво ще стане, ако изпробваме друг начин?

Тук ще обсъждаме четенето, писането, книгите, конкурсите и …

Желанието ми е в този раздел да се изразяват онези гледни точки, които ако не са революционни, то поне да се еволюционни. Ще се радвам, ако и вие се включите. Защото това е рубрика за инакомислещите. Мястото за различните мнения. Мястото за дискусии.
Ив-Ана Драгомирова (Стелиана Петкова)

152 Views