Автори

МИНКА ПАРАСКЕВОВА

Минка Параскевова

Минка Параскевова

Минка Параскевова е автор на две книги – сборник с многожанрови разкази  „Разкази за жени”, издадена през 2020 година и кратки пътеписи с името „Коледа на колела“, издадена през 2021 г, в която разказва за пътешествията и срещите си с различни хора по време на дванадесетгодишен й период на странстване.   

Математик и филолог с английски език по образование, но поет и авантюрист по душа, авторката прави първите си творчески стъпки още като ученичка в началното училище. 

Един от първите ѝ разкази „Спомен“ е отличен на литературния конкурс “ Витошко лале’ през 2003 г, а година по-късно разказът й “ Китаецът“  спечелва първа награда в същия конкурс.  Увлича се по писането на краткостишия, което не след дълго ѝ носи и международно признание. От колекцията стихове, с които взема участие, „Небостъргачи“ печели сърцата на международното жури в Германия и й присъждат отличие в конкурса “ Daniil Pashkov“ през 2005 година. 

Следват номинирани разкази в множество конкурси – „Принципа Мешина“ в конкурс на Културния институт в Атина, „Без алиби“ и „Пазачът на Тайната книга“ в конкурси за криминален и приключенски разкази от ИК „Многоточие“, „Завръщане в бъдещето“ в националния конкурс „Албена“, „Островът на изоставените“ в конкурс на LitDesign и др. 

Пише и публикува в списание „Кръг“, Литернет, Литературен свят, „Културна палитра“, списание „Отвъд кориците“ и списание LitDesign. 

Член е на Конфедерацията на българските писатели и преводачи в България. 

 

Рубрики: 7-те смъртни гряха на…Минка Параскевова

                 Моят любим приказен герой

Проза:

„Валентинка“

„Коледа DIY“

„Островът на изоставените“

„Отражение“

612 Views
error: Content is protected !!