Малката сладкарница в Париж

“Малката сладкарница в Париж” от Джули Каплин

“Малката сладкарница в Париж” от Джули Каплин

 

Здравейте, днес реших да ви разкажа за една много приятна книжка особено ако обичате Париж, като мен. Жанрът ѝ е любовен роман с обем 360 страници, издадена е през 2022г. и има една гледна точка. Написана е от Джули Каплин и е поредната нейна книга, в която романтиката се усеща във въздуха. Под това имам предвид, че е страхотна за една спокойна топла вечер с чаша чай в ръка. Мога да потвърдя, че романтичните чувства на героите са описани уникално, а самата романтика се развива бавно, но като огъня – завладяващо.

В книгата се разказва за Нина, която е жена на около 30 години и живее в малко градче. Тя има многочленно семейство, което винаги ѝ е помагало. Въпреки това младата жена мечтае за самостоятелност. След поредица от грешни решения обаче Нина смята, че най-накрая е открила скрития си потенциал. Тя мисли, че бъдещето ѝ ще е изпълнено със сладки изненади и различни аромати. За да го постигне, тя трябва да отиде да работи за най-добрия приятел на един от братята ѝ, като негова асистентка, в курса по сладкарство, който той провежда. Името му е Себастиан Финли. Той е професионален готвач и управлява верига ресторанти, но също така е обект на тийнейджърските чувства на Нина. Въпреки тази малка подробност, тя заминава за Париж за шест седмици, за да докаже на семейството си, че може да се задържи сама на нещо без тяхната помощ.

В момента, в който Нина стъпва в Париж, започват неприятностите. Когато за прърви път от толкова години Нина среща Себастиан, тя е учудена колко мрачен и сериозен е станал. Той няма нищо общо с версията, която тя някога е обичала. Разбира се тя забелязва и колко по-красив и неустоим е станал. В опитите си да го избягва, тя прекарва все повече и повече време в прашната и запустяла сладкарница „Си“. Тя скоро ще бъде затворена и на нейно място ще бъде построено ново, модерно френско бистро. Нина и курсистите всъщност имат други планове за нея. Те започват да я реставрират без знанието на техния преподавател и шеф. Под праха се оказва, че „Си“ е истинско бижу. Нина започва да продава от нейните авторски кулинарни шедьоври и с парите, изкарани от тях, те започват да ремонтират повехналото място. Неусетно обаче Нина се оказва забъркана в каша, също толкова неспасяема, колкото и френските ѝ макарони. И всичко това точно когато Себастиан ѝ признава, че под мрачните погледи и скритите усмивки седи нещо повече. Хората са казали, че ако вършиш нещо с любов то винаги се получава, нали?

„Малката сладкарница в Париж“ е от онези книги, които те карат да чувстваш пеперуди в стомаха само като видиш, че имената на главните герои са изписани на страницата. Тогава нямаш търпение да отгърнеш на следващата глава и да се надяваш тя да е посветена на тях. Спомням си вълнението от всеки малък детайл на тяхната странно красива връзка. Например когато за първи път, откакто Нина е в Париж, Себастиан се държа мило с нея или когато двамата си припомниха старите хубави моменти с братята ѝ. Освен това в книгата е подхваната и друга тема. Темата на приятелството. Курсистите и Нина стават много добри приятели и си помагат взаимно. Харесва ми как са описани проблемите на страничните герои и как заедно успяват да ги решат. Един в друг, те намират грижа, утеха и подкрепа.

Париж също е представен под друга светлина. Градът е описан като истински рай от сладки изкушения. Няма да ви лъжа, ще ви се отвори апетита. Вместо авторката да ни покаже Айфеловата кула, тя ни развежда из безброй сладкарници и ни представя много апетитни сладкиши. Страната е показана като център на кулинарния туризъм и като царството на десертите. Със сигурност ще ви вдъхнови да се развихрите в кухнята.

Като цяло „Малката сладкарница в Париж“ ви пренася в едно страхотно приключение, изпълнено с сладкиши и романтика, която те кара да полетиш. Романът е разтоварващ и приятен за четене, а любовната история е също толкова вкусна и ухайна, колкото и един тъкмо изпечен френски макарон.

 

Автор: Катя Илиева

377 Views
error: Content is protected !!