Атанас Янев

Atanas-yanev

Атанас Димитров Янев е роден през 1993 година в град Казанлък в каракачанско семейство. Определя се като АПЧ (активно пишещ човек) и е дълбоко убеден, че това е неговото призвание: занимава се с поезия, проза, публицистика, киносценаристика, копирайтинг.

 

През 2012 година завършва Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий” – град Казанлък като първенец на випуска, а по-късно и право в Юридическия факултет на Софийския университет. Дипломира се и като SEO & SEM Expert от SoftUni Digital. Понастоящем се развива професионално в областта на дигиталния маркетинг и работи като SEO специалист, но се занимава още с Google реклами (Google Ads) и Copywriting.

 

По отношение на личното му творчество споделя, че има отличия от различни литературни конкурси, както и три издадени стихосбирки. В края на 2015 година излиза първата му книга с поезия – „Мъгла от стонове”. От февруари 2016 г. е колумнист в сайта actualno.com, където публикува статии на различна тематика като има и публицистични материали в най-различни регионални, и национални медии.

През 2017 година печели Първа награда от Националния конкурс за млади поети „Димитър Бояджиев“ (наградата е издаване на стихосбирка), Втора награда от Единадесетия национален литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов“ и Трета награда от Шестнадесетия национален конкурс за поезия „Искри над Бяла“.

През 2018 година с финансовата подкрепа на община Пазарджик е издадена втората му стихосбирка, озаглавена „Лазурът се разлисти” – Голямата награда от конкурса „Димитър Бояджиев“. През 2021 г. става факт и третата му поетична книга – „Среднощни откровения (любовна лирика). Атанас е сценарист на документалния филм „На прощаване” (2018), посветен на Христо Ботев и редактор на книгата “Душата на номада” от Атанас Димитров Чанов, която разказва за историята на рода Чанас, неговия бащин род.

Поезия

294 Views
error: Content is protected !!